Naslovnica Gospodarstvo Rekordno leto za potniške križarke v Luki Koper

Rekordno leto za potniške križarke v Luki Koper

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Luke Koper še naprej prihajajo novice o pozitivnem gospodarskem poslovanju edinega slovenskega državnega pristanišča. Tokrat gre za obiske turistov s potniških križark in sicer se v tem segmentu obeta doslej najboljša, rekordna sezona.

 Rekordno leto za potniške križarke v Luki KoperVelikost mnogih potniških križark, ki priplujejo v Koper, je zares impresivna (foto: SJ)

 

V vodstvu družbe Luka Koper d.d. napovedujejo, da  bo v letu 2019 v Koper priplulo kar 71 ladij, s katerimi bo v Slovenijo pripotovalo približno 110.000 turistov. To je več kot v doslej rekordnem letu 2011, ko so potniške križarke pripeljale natanko 108.820 turistov. Pred iztekom letošnjega leta se bo v koprskem pristnišču zasidralo kar še 25 ladij za križarjenje, največ pa jih bo razumljivo v septembru in oktobru, ko je vreme še zelo primerno za križarjenje po Sredozemlju.

Do konca sezone bo slovenske teritorialne vode največkrat obiskala ladja Marella Discovery  in sicer še petkrat. Največji paši za oči bosta orjaški potniški ladji Koningsdam in Mein Schiff6, ki se ponašata s kapacitetami za 2.500 turistov, za katere se trudi še preko 1.000 članov posadke. A te številke same po sebi še ne zagotavljajo zaslužkov, pomebna je tudi kupna moč turistov.

In glede strukture potrošnikov iz tujine je pozitivna vest prav ta, da po zaslugi kakovostnih storitev Luke Koper Slovenijo v svoja potovanja čedalje bolj vključujejo največji ladjarji, katerih  ponudba sodi v najvišji cenovni razred. “To pa so Azamara, Silversea, Oceania, Regent Seven Seas, Crystal Cruises, Viking …, katerih turistične pakete, ki vključujejo Koper, kupujejo predvsem turisti iz Velike Britanije, Nemčije in Severne Amerike,” so poudarili z Luke Koper. 

Kot svežo novost pa so omenili ladjo Celebritiy Infinity, ki je 23. avgusta pripotovala iz Dubrovnika, po enodnevnem postanku v Kopru odplula v Benetke, tam vkrcala skupino turistov po novem turističnem aranžmaju, se že čez dva dni ponovno vrnila v Koper in potem pot nadaljevala v Zadar. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.