Naslovnica Kronika Rekorderji so bili iz Monaka, Romunije in Kosova

Rekorderji so bili iz Monaka, Romunije in Kosova

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti med prazničnimi dnevi niso počivali, med drugim so se z nadzori hitrosti posvetili prehitrim voznikom na avtocestah. Tokrat so se slovenski vozniki izkazali, saj jih ni bilo med najhujšimi prekrškarji. Pritiskanje na plin pa si bodo najbolj zapomnili trije tujci, saj je vsak od njih prejel kazen v višini najmanj 1200 evrov.
Rekorderji so bili iz Monaka, Romunije in Kosova

Policist z merilnikom hitrosti (foto: Uroš Modic/AMZS/policija.si)

Slovenska Policija je bila v prazničnem času pozorna tudi na dogajanje po avtocestah, saj se je pred iztekom leta marsikomu kam mudilo. Nadzori hitrosti so tokrat pokazali, da so se slovenski vozniki držali omejitev, oziroma da niso bili med najhujšimi kršitelji. Ta neslaven primat je pripadel trem tujcem, med njimi pa je izstopal državljan Monaka, ki je prejel kar dve kazni zapored.

Tako so 29. decembra policisti v smeri od Maribora proti Ljubljani zaznali voznika osebnega avtomobila znamke Range Rover, ki je mimo stacionarnega merilnika hitrosti na Polskavi (omejitev je 130 km/h) vozil s hitrostjo 197 km/h. Kmalu zatem je hitrost istega vozila izmerila še patrulja PPP Celje in namerila 176 km/h, zato so ga ustavili in mu takoj izrekli globo v višini 520 evrov.

Vendar pa je po koncu postopka voznik, sicer državljan Monaka, sunkovito speljal proti Ljubljani. A se ni vozil prav dolgo. »Pred Vranskim ga je zaznala še patrulja SEAP Ljubljana in zapeljala za njim s specialnim vozilom policije z vgrajenim sistemom Provida. Hitrost njegove vožnje je merila na dolžini enega kilometra in ugotovila, da je ves čas vozil po levem pasu s povprečno hitrostjo 156 km/h.

Voznika so še enkrat ustavili in mu ponovno izrekli kazen v višini 520 evrov,« je pojasnila policija. Skupno je torej Monačan plačal 1240 evrov kazni, šele s precej lažjo denarnico je tudi vožnjo nadaljeval precej bolj umirjeno. Še hitrejša pa sta bila Romun in Kosovec. Romun je z Audijem RS 6 iz smeri Gorice proti Razdrtemu mimo stacionarnega merilnika hitrosti pri Vipavskem Križu pripeljal s 190 km/h.

Kmalu zatem je Kosovec z Audijem RS 5 celo prekoračil to hitrost in sicer je vozil kar 205 km/h. Oba tujca so zatem ustavili policisti in vsak od njiju je na licu mesta od policistov prejel posebno ‘čestitko’ Republike Slovenije v višini 1.200 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.