Naslovnica Gospodarstvo Rekorden obisk prenovljenega portala napoveduje odlično sezono

Rekorden obisk prenovljenega portala napoveduje odlično sezono

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je napovedala, da bo prihajajoča domača poletna turistična sezona odlična. Poleg ostalih pokazateljev to napoved potrjuje tudi rekorden obisk njenega spletnega portala slovenia.info.
Rekorden obisk prenovljenega portala napoveduje odlično sezono

Plovba s kajakom v podzemlju Pece nedvomno sodi med edinstvena slovenska doživetja (foto: FB STO)

Slovenska turistična organizacija (STO) je pravkar objavila informacijo, da se je obisk njenega spletnega portala slovenia.info v prvem kvartalu glede na enako obdobje lanskega leta po večal kar za 50 odstotkov. Veliko zaslug za močno povečano zanimanje imajo nadgradnje in posodobitve, ki jih je bil spletni portal STO deležen v lanskem letu, nedvomno pa gre del zaslug tudi sproščanju ukrepov proti pandemiji koronaviurusa.

NA STO se sicer zelo dobro zavedajo, kako inovativen pristop k predstavitvi Slovenije in ustvarjanje sodobnih spletno-promocijskih vsebin vplivata na boljšo pozicijo Slovenije v organskih rezultatih spletnih iskalnikov, ki so najpomembnejši vir obiska portala. Z objavo segmenta Edinstvena slovenska doživetja oz. Slovenia Unique Experience (SUE) se je obisk prek Googla se je povečal za 60%, celoten obisk pa je tudi zato za 52% večji glede na enako lansko razdobje.

»Pri tem prednjačijo ciljni trgi – obisk iz Avstrije, Nemčije in Švice je večji kar za 80%, nemška stran ‘Top 10 znamenitosti’ ima celo 300% večji obisk. Več informacij o obiskanosti portala je na voljo tukaj. Fokusiranost na osnovno poslanstvo – promocijo Slovenije kot unikatne destinacije – očitno prinaša sadove. Lahko bi rekli, da je Slovenija na spletu večja, kot je v resnici,« so med drugim pojasnili s STO.

Sicer so bila lani Edinstvena doživetja Slovenije osrednja novost prenovljenega portala, ki je zastavljen v skladu s strategijo Slovenije kot butične destinacije za petzvezdična doživetja. Na novo so bile urejene predstavitve trenutnih sedemnajstih SUE doživetij v sedmih tujih jezikih. Letošnji rok za prijavo novih SUE doživetij pa se izteče kar kmalu in sicer v ponedeljek 16. maja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.