Naslovnica Kronika Reakcija Policije ob porastu kriminala na območju PU Ljubljana

Reakcija Policije ob porastu kriminala na območju PU Ljubljana

Avtor: Spletno Uredništvo
Ker se je v zadnjih mesecih opazno povečalo število kaznivih dejanj na območju Policijske uprave Ljubljana, so policisti danes organizirali posebno konferenco za medije. Na njej so predstavili številke in specifike tega 14-odstotnega porasta, predvsem pa so predstavili svoje aktivnosti pri preiskavah in preprečevanju kriminalnih dejanj. Aretirali so 22 ljudi, ki jih predvsem v Ljubljani, okolici Grosuplja, Ribnice in na Kočevskem sumijo kar 72 različnih kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ tatvin.
Reakcija Policije ob porastu kriminala na območju PU Ljubljana

Prizor z današnje tiskovne konference Policijske prave Ljubljana (foto: policija.si)

Na območju Policijske uprave Ljubljana (PU LJ) so policisti in kriminalisti v zadnjih treh mesecih zaznali večje število kaznivih dejanj in jih večino tudi uspešno preiskali. Aretirali so namreč kar 22 ljudi, ki jih predvsem v Ljubljani, okolici Grosuplja in na Kočevskem sumijo kar 72 različnih kaznivih dejanj – drznih tatvin, ropov in nasilništva ter vlomov v stanovanjske hiše, trgovine, župnišča in gostinske lokale.

Po analizah so na nekaterih območjih pričeli izvajati tudi poostrene nadzore, kar je že dalo prve rezultate. Izvedli so kar 1.514 različnih postopkov policije (ugotavljanje identitete, kazniva dejanja in prekrški), obravnavali okrog 100 prekrškov v povezavi s prepovedanimi drogami (manjše količine za lastno uporabo) in zaznali 50 različnih kaznivih dejanj v povezavi s preprodajo prepovedanih drog, tatvinami in drznimi tatvinami.

Mestne enote policije so letos na območju PU Ljubljana do 31. avgusta skupno obravnavale kar 10.336 kaznivih dejanj, kar je v primerjavi z enakim obdobjem 2022 za 14,2 % več. Glede prijetih osumljencev so pojasnili, da jih je bilo približno 73 % slovenskih državljanov, 24 % je bilo državljanov balkanskih držav (BiH, Srbije ter Kosova), 3 % državljanov ostalih evropskih držav in 4,5 % ‘tretjih držav’ (Alžirija, Maroko in druge).

Ljubljanski policisti ob tem izvedli še vrsto nalog v povezavi s poplavami in s stalno prisotnostjo preprečevali kraje na prizadetih območjih. Poleg tega se na PU LJ zavedajo povečanih varnostnih tveganj, povezanih s področjem migracij in nastanitvijo oseb v azilnem domu, zato so dnevno prisotni v okolišu azilnega doma in tudi na drugih lokacijah, kot so avtobusna postajališča, avtobusna in železniška postaja v Ljubljani ter v Logatcu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.