Naslovnica Šport Odbojkarice v nedeljo domov, odbojkarji pa na Japonsko

Odbojkarice v nedeljo domov, odbojkarji pa na Japonsko

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se je slovenska moška odbojkarska reprezentanca tri dni po osvojenem bronu na Evropskem prvenstvu začela pripravljati še na kvalifikacije za Olimpijske igre, pa je ženska odbojkarska izbrana vrsta danes odigral peto tekmo kvalifikacij. Slovenke so s 3:0 izgubile proti Tajski, kar je že peti zaporeden poraz. Odbojkarji pav nedeljo že letijo na Japonsko…
Odbojkarice v nedeljo domov, odbojkarji pa na Japonsko

Tudi Tajke so bile premočne za Slovenke (foto: ozs.si/VolleyballWorld)

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je tudi na peti tekmi kvalifikacij za Olimpijske igre, ki bodo v Parizu prihodnje leto, doživela poraz. Slovenija je v poljskem Lodžu, ki gosti kvalifikacijski turnir, s 3:0 (21, 23, 18) izgubila proti Tajski. Tajska je sicer na svetovni razvrstitvi ženskih odbojkarskih reprezentanc na visokem trinajstem mestu, vseeno pa so mnogi upali, da se ji bo Slovenija upirala še malce bolje.

»Tekmo s Tajsko smo žal izgubile s 3:0, a mislim, da je to ekipa, ki igra zelo posebno odbojko. Mogoče na to nismo bile najbolj pripravljene. Gre za nizko ekipo, a so zelo hitre v svoji igri in mislim, da so nas malo presenetile in temu primeren je tudi rezultat. V prvih dveh nizih smo bile blizu zmagi, a so na koncu odločale malenkosti,« je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dejala Reprezentantka Eva Zatkovič.

Slovenijo že jutri ob 11.30 čaka tekma proti Kolumbiji, zadnja tekma turnirja pa bo v nedeljo ob 11.30 proti Južni Koreji. Slovenska moška odbojkarska reprezentanca pa se že od srede (le tri dni po osvojenem bronu na Evropskem prvenstvu) pripravlja še na kvalifikacije za Olimpijske igre. Reprezentanca bo namreč že v nedeljo odpotovala na Japonsko, kjer bo v Tokiu igrala v kvalifikacijski skupini B.

Slovenija se bo 30. septembra najprej srečala s Tunizijo, nato pa do 8. oktobra sledijo še tekme s Turčijo, Finsko, Egiptom, ZDA, Japonsko in Srbijo. Varovanci selektorja Slovenije Gheorgheja Cretuja imajo torej tokrat kar ugoden razpored. Če ne bo večjih presenečenj, bodo za dosego enega od prvih dveh mesti v skupini, ki vodita na Olimpijske igre 2024 v Parizu, ključne zadnje tri tekme.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.