Naslovnica Gospodarstvo Razpisa za gozdarje in lesarje ter za gostince in turistične delavce

Razpisa za gozdarje in lesarje ter za gostince in turistične delavce

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar objavilo dva nova javna razpisa. Prvi je namenjen večji predelavi lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo, drugi pa spodbujanju uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu.
Razpisa za gozdarje in lesarje ter za gostince in turistične delavce

Razpis za gozdarje in lesno-predelovalno industrijo bo imel na razpolago precej več sredstev (foto: pickpik.com)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je pravkar objavilo ‘Javni razpis za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo’. Višina sredstev pri tem razpisu znaša kar 28 milijonov evrov, zagotavlja pa jih EU iz ‘Sklada za okrevanje in odpornost’. Predvidena višina sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni projekta se giblje med 50.000 in 4.000.000 evri.

»Z razpisom bo ministrstvo sofinanciralo investicije, ki bodo zagotavljale kapacitete za predelavo ali obdelavo lesa oz. trajnostno gradnjo na snovno učinkovit, okolju prijazen način, v skladu s principi krožnega gospodarstva in z najboljšo razpoložljivo tehnologijo. Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednja podjetja, ki imajo registrirano dejavnost C16 in C31,« so zapisali na MGRT. Prva od več rokov za oddajo vlog se iztečeta 6. maja. in 1. septembra.

Drugi svež razpis pa so poimenovali  ‘Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu’. Višina sredstev tega razpisa je precej nižja – le 300.000 evrov. MGTR bo s tem denarjem sofinanciralo pridobitev okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve, gostinske ponudnike in turistične atrakcije, višina sofinanciranja pa bo znašala največ 5.000 evrov na projekt.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.