Naslovnica Gospodarstvo Razpis za trajnostno in krožno preobrazbo MSP

Razpis za trajnostno in krožno preobrazbo MSP

Avtor: Spletno Uredništvo
V segmentu slovenskega gospodarstva se med vrhuncem poletne sezone ne dogaja prav veliko. Vseeno pa bodo mnoga podjetja posvetila pozornost javnemu razpisu ‘Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem (MSP) pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022–2025’. Razpis je objavila Javna agencija SPIRIT Slovenija, zanj je na voljo skoraj 18 milijonov evrov, prvi rok za oddajo vlog pa je 15. september.
Razpis za trajnostno in krožno preobrazbo MSP

Razpis je posvečen zagonskim, mikro, malim in srednje velikim podjetjem (foto: pxhere.com)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pravkar objavila razpis z naslovom ‘Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem (MSP) pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022–2025′. Prvi cilj razpis je celovita strateška trajnostna transformacija poslovanja podjetij, drugi cilj pa je izvedba procesov krožnega in nizkoogljičnega gospodarstva.

»Za razpis je namenjenih skoraj 18 milijonov evrov, prvi rok za oddajo vlog pa je 15. september. Javni razpis je sestavljen iz dveh sklopov, I in II, vsak sklop se bo izvedel v dveh fazah, A in B. Sklop I je namenjen MSP-jem, ki imajo najmanj 20 zaposlenih, sklop II pa zagonskim, mikro in malim podjetjem, ki imajo najmanj 1 in največ 19 zaposlenih,« so pojasnili z Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Vsa zainteresirana podjetja bodo morala dobro preučiti podrobnosti razpisa, že zaradi tega, ker obstaja več rokov za oddajo vlog faze A v obeh sklopih. Poleg tega je uspešna udeležba v fazi A pogoj za udeležbo v fazi B in tudi za prejem sredstev. V fazi A bo namreč agencija Spirit Slovenija podjetjem zagotovila individualno strokovno šolanje prek Akademije strateške trajnostne in krožne transformacije (Akademija TKT).

Sledila bo priprava trajnostne strategije, krožne poslovne strategije in poslovnih modelov, šele nato se bo strokovno pripravljen izvedbeni projekt posameznega podjetja lahko prijavil v fazo B. Na razpis se lahko prijavijo MSP, kot so opredeljena v skladu z Zakonom o podpornem okolju za podjetništvo, medtem ko se javni zavodi tokrat ne morejo prijaviti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.