Naslovnica Gospodarstvo Razpis za pridobitev znaka Slovenia Green 2019

Razpis za pridobitev znaka Slovenia Green 2019

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija (STO) bo jutri objavila nov poziv za pridobitev znaka Slovenia Green. V njem bodo tri novosti: znak Slovenia Green Destination Platinum, podporni okoljski znak World of Glamping Green in dopolnjena merila podeljevanja znakov Slovenia Green.
zelenci 2165609 960 720Slovenija je odločno usmerjena v trajnostni turizem, ki ohranja lepote Zelene dežele (foto: pixabay.com) 
 
 
Jutri (v torek, 15. januarja) bo Slovenska turistična organizacija (STO) že četrto leto zapored objavila poziv za pridobitev znakov odličnosti Slovenia Green v okviru Zelene sheme slovenskega turizma (ZSST). Znaki odličnosti bodo letos razdeljeni na pet kategorij: Slovenia Green Destination, Slovenia Green Accommodation, Slovenia Green Park, Slovenia Green Travel Agency in Slovenia Green Attraction.
 
V dobrih treh letih delovanja ZSST je v njo vstopilo že preko 70 destinacij in ponudnikov, močno zavezanih trajnostnemu turizmu in cilju, da Slovenija postane 100 % zelena. Sredi lanskega leta so v ZSST uvedli še pomembno novost – poleg destinacij, nastanitev, turističnih agencij in parkov so dobile možnost vključitve tudi turistične znamenitosti (atrakcije).
 
Vsi lahko pridobijo znak Slovenia Green Attraction in z njim sodelujejo v množičnem razvoju in promociji slovenskega trajnostnega turizma. Upravitelje vseh tistih turističnih znamenitosti, ki delujejo zeleno ali pa že vedo, da je v prihodnosti tako ravnanje nujno, vabijo, da naj svoje trajnostno naravnane razvojne in promocijske aktivnosti razvijajo pod okrijem ZSST. S pozivom v Zeleno shemo 2019 pa prihajajo še tri druge novosti.
 
“Prva novost, pri destinacijah, ki lahko prejmejo znak Slovenia Green Bronze, Slovenia Green Silver ali Slovenia Green Gold, uvajamo nov podznak, Slovenia Green Destination Platinum kot znak najvišje odličnosti doseganja trajnostno naravnanih mednarodnih standardov. Posledično, in to je druga novost, nadgrajujemo in prilagajamo sistem ocenjevanja pri destinacijah, tudi z uvedbo minimalnega praga.
 
In tretjič, pri pozivu za ponudnike nastanitev smo med znake, na podlagi katerih lahko ponudniki pridobijo znak Slovenia Green Accommodation, uvrstili tudi specializiran okoljski znak za glamping – World of Glamping Green. Pozive 2019 za destinacije, nastanitve, turistične agencije, parke in atrakcije s prijavnicami, kratkim pregledom, priročnikom in pravilnikom bomo v torek, 15.1.2019, objavili na portalu Slovenia.info,” sporočajo s STO.
 
Javno pa bo poziv za pridobitev znakov odličnosti Slovenia Green v okviru ZSST predstavljen šele v petek, 1. februarja 2019 in sicer na 30. sejmu Alpe-Adria, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.