Naslovnica Gospodarstvo Razpis za pridobitev certifikata poslovne odličnosti so še podaljšali

Razpis za pridobitev certifikata poslovne odličnosti so še podaljšali

Avtor: Spletno Uredništvo

Za promocijo slovenskega gospodarstva zadolžena Javna agencija SPIRIT Slovenija se trudi, da bi čim več slovenskih podjetij prejelo certifikate poslovne odličnosti. Zaradi tega je pravkar podaljšala rok za oddajo vloge na ‘Javni razpis za podelitev priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2020’ in sicer vse do 29. junija.

Slovenija je edina država v Evropi, kjer je certifikat poslovne odličnosti EFQM brezplačen (foto: needpix.com)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija stopnjuje svoje aktivnosti glede pridobivanja certifikatov poslovne odličnosti s strani vse večjega števila slovenskih podjetij ter vse to še nadgrajuje s strokovno podporo in s subvencijami. Podjetja imajo s prijavo na javni razpis, ki so ga sedaj podaljšali za mesec dni, torej do 29. junija, možnost izkoristiti brezplačno ocenjevanje (presojo) in bodo poleg tega brezplačno tudi pridobila certifikat poslovne odličnosti EFQM

»Poleg objavljenega vavčerja, ki zajema pripravo samoocene, licencirana usposabljanja in prijavo na evropsko nagrado za poslovno odličnost, agencija izvaja številne aktivnosti kot so strokovne delavnice za pridobitev kompetenc izvajanja samoocene, ogledi odličnih podjetij, ki že uporabljajo model EFQM kot nadgradnjo sistemom vodenja in drugo,« pojasnjujejo na agenciji SPIRIT Slovenija.

Model odličnosti EFQM je praktično orodje, ki podjetjem zagotavlja organizacijsko analizo, vpogled ter zmanjšuje tveganja med procesom preobrazbe. Samoocenjevanje pa kot del procesa prikazuje dejansko aktualno stanje podjetja, saj rezultati samoocenjevanja kažejo, katere so prednosti podjetja in katera področja potrebujejo izboljšave, s čemer se pripravi optimalna podlag za izdelavo strategije in načrtov za napredek proti odličnosti.

»V situaciji, ki smo ji priča, posebej dobro opazimo prednost dobro zasnovanih in merjenih procesov, saj lahko reagiramo hitro in na osnovi dobrih podatkov, ki jih dobimo iz procesov, tudi pravočasno. Procesi, ki sledijo logiki poslovne odličnosti, so v takšnih trenutkih bistveno bolje obvladljivi. Transparentnost in predvsem dobra povezanost med dejavniki in rezultati zagotavlja visoko stopnjo učinkovitosti vodenja in delovanja podjetja v teh nepredvidljivih časih.

Posebej bi izpostavil ocenjevanje tveganj, ki jih večkrat obravnavamo zgolj teoretično in manjkrat preizkusimo v praksi. Tokratna situacija je najboljši poligon, da prevetrimo naše procese na tem področju in jih hkrati učinkovito preverimo,« je dejal Andrej Poklič, direktor GKN Driveline Slovenija d. o. o., prijavitelj na javni razpis 2018, prejemnik najvišjega državnega priznanja za odličnost ter EFQM certifikata Recognised for Excellence 5 zvezdic.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.