Naslovnica Gospodarstvo Razpis za mladinsko delo in promocija slovenskega sadja

Razpis za mladinsko delo in promocija slovenskega sadja

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna se je nabralo precej novic, ki so tako ali drugače povezane s slovenskim gospodarstvom. Med ostalim se je pričela nova faza kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov, pri kateri gre tokrat za sadje. Objavljen je bil tudi javni razpis ‘Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih’.
Razpis za mladinsko delo in promocija slovenskega sadja

Tudi Tradicionalni slovenski zajtrk bo na vrsti med kampanjo in sicer v petek, 17.  11. (foto: Tomo Jeseničnik/MKGP)

Z Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je včeraj prišlo več novosti, med katerimi je bilo tudi obvestilo, da se danes pričenja 3. del kampanje za promocijo domačih slovenskih kmetijskih in živilskih proizvodov, ki je  posvečen sadju. Kampanja bo potekala vse do 21. novembra, pri njej sodelujejo pridelovalci in tudi predelovalci sadja, namenjena pa je tudi promociji sadja in proizvodov iz sadja z oznako ‘Izbrana kakovost – Slovenija”.

Ta oznaka je zagotovilo, da je bilo sadje (lahko gre tudi za druge prehrambene artikle) pridelano in predelano v Sloveniji, da so bili vsi postopki dodatno preverjeni s strani neodvisnih kontrolnih organov, ter da takšno sadje dejansko dosega najvišje kakovostne parametre. Prihodnjo soboto, 18. novembra bo na vrsti še posebna promocija slovenskih jabolk, ki bo potekala pod sloganom ‘Najboljša ne padejo daleč od drevesa’.

Včeraj pa je bil v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen javni razpis ‘Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih’. Kot so pojasnili z Urada za mladino, višina razpoložljivih sredstev pri tem razpisu znaša 5.187.968,00 evrov. Od tega zneska jih bo 2.749.623,04 namenjenih za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija, preostalih 2.438.344,96 evra pa za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

»Z javnim razpisom se povečuje varnost mladih, ki so ranljiva skupina na trgu dela. V usposabljanja, ki se jih načrtuje v okviru javnega razpisa, bo skupaj vključenih 400 mladinskih delavcev in najmanj 6.630 mladih iz vse Slovenije. Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji,« so glede razpisa še sporočili z Urada za mladino.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.