Naslovnica Šport Prvi žreb UEFE je bil naklonjen prav vsem štirim slovenskim klubom 

Prvi žreb UEFE je bil naklonjen prav vsem štirim slovenskim klubom 

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj so bila na vrsti prva žrebanja parov za 1. krog predtekmovanj v evropskih nogometnih pokalih, danes pa še za 2.  krog UEFA Evropa konferenčne lige. Državni prvak Maribor se bo najprej pomeril z beloruskim Šahterjem iz Soligorska, Olimpija z luksemburškim Differdangejem, Mura pa z moldavskim moštvom Sfintul Gheorghe. Zmagovalec slovenskega pokala Koper je danes za nasprotnika v drugem predkrogu dobil Vaduz iz Lihtenštajna. Vsi nasprotniki so premagljivi, prav tako pa so se vsi slovenski klubi izognili napornim gostovanjem na Kavkazu ali celo v Kazahstanu.

Prvi žreb UEFE je bil naklonjen prav vsem štirim slovenskim klubom

Slovenski nogometni prvaki Mariborčani so včeraj na žrebanju v švicarskem Nyonu za nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij nove sezone UEFA Lige prvakov dobili beloruski Šahter iz Soligorska. Šahtjar je trikratni prvak Belorusije, Mariboru pa je že znan, saj sta zanj igrala mladi reprezentant Slovenije Dario Kolobarić in pa Đorđe Ivanović, ki so ga Belorusi med zadnjim zimskim premorom posodili prav Mariborčanom.

»Prva tekma bo 5. ali 6. julija odigrana v Ljudskem vrtu, povratni obračun pa bo na sporedu teden dni kasneje. Mura in Olimpija sta dobila tekmeca v prvem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo igrala z luksemburškim Differdangejem, Mura pa z moldavskim klubom Sfintul Gheorghe. Prve tekme bodo 7., povratne pa 14. julija, zmagovalci pa bodo napredovali v drugi krog kvalifikacij,« so pojasnili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Mura bo najprej gostovala, Olimpija pa bo prvo tekmo odigrala na domačem igrišču. Danes je v Nyonu sledil še žreb drugega kroga predtekmovanja v UEFA Europa Conference League oz. Konferenčni ligi. Zmagovalec slovenskega pokala Koper je na tem drugem delu žreba pred približno eno uro za nasprotnika dobil Vaduz iz Lihtenštajna. Tekmi bosta na sporedu šele 21. in 28. julija.

Lahko pa zaključimo, da je bil letos prvi žreb UEFE nedovomno naklonjen vsem štirim slovenskim klubom. Vsi nasprotniki so namreč premagljivi, prav tako pa so se vsi slovenski klubi izognili napornim gostovanjem v Gruziji, Armeniji, Azerbajdžanu ali v ekstremno oddaljenem, že kar srednjeazijsko lociranem Kazahstanu.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.