Naslovnica Gospodarstvo Prvi sejem v tujini po poletnem premoru

Prvi sejem v tujini po poletnem premoru

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON & OBJET, ki bo med 7. in 11. septembrom 2018 potekal v Parizu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se bo na 96 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo osem slovenskih podjetij.
 
Slovenski paviljon na sejmu ‘Maison & objet’, kar v prevodu pomeni ‘hiša in objekt’ (foto: Spirit Slovenija) 
 
Javna agencija SPIRIT Slovenija bo skupinsko predstavitev na tem sejmu organizirala že tretjič. Tako je marca letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, na 96 m2 razstavne površine, v Parizu predstavilo osem pohištvenih in oblikovalskih podjetij.
 
Ta podjetja so ASOBI – industrijsko oblikovanje, Donar, Mizarstvo Bolčič, Rimarket, Tapetništvo Luka Debevec, TKC, 3S Design ter Posredništvo, proizvodnja in trgovina Žiga Lunder. Agencija bo za podjetja organizirala individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti tako na sedežih podjetij kot tudi na samem sejmišču. Udeleženci imajo potrjenih že več kot 50 individualnih sestankov.
 
Poleg tega SPIRIT Slovenija skupaj z Veleposlaništvom v Parizu 10. Septembra 2018 na slovenskem razstavnem prostoru organizira sprejem, ki se ga bo udeležil tudi veleposlanik RS v Parizu, Andrej Slapničar. Slovenska podjetja so na sprejem povabila svoje poslovne partnerje, kar jim bo omogočilo dodatna neformalna druženja in pridobivanje poslovnih kontaktov.
 
Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem. Septembrski sejem poteka vzporedno s pariškim tednom oblikovanja, ki je na vrsti med 6. in 15. septembrom 2018.
 
Z agencije so spomnili še, da si s skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na tovrstnih sejmih SPIRIT Slovenija prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini. S tovrstnimi aktivnostmi je agencija pričela že v letu 2015, s skupno predstavitvijo devetih slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design v Londonu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.