Naslovnica Gospodarstvo Prvi koraki za 3 belokranjske cestne projekte

Prvi koraki za 3 belokranjske cestne projekte

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za infrastrukturo prihaja vest, da so bila odobrena evropska sredstva za drugi odsek tretje razvojne osi jug. Gre za pripravo dokumentacije za 3 cestne pododseke v skupni dolžini 30,5 km. Vse tri predvidene prometne trase se nahajajo v Beli krajini.
Tudi občina Črnomelj bo deležna novega pododseka (foto: FB Občina Črnomelj)

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdilo odločitev o podpori za projekt, ki se tiče tretje razvojne osi jug. Projekt so naslovili ‘Izdelava dokumentacije za 2. odsek 3.  razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mednarodnega mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug’ in sodi pod okrilje Ministrstva za infrastrukturo (MI).

Gre za 8 milijonov evrov vreden projekt, ki bo v višini 2,15 milijonov evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ves drugi odsek tretje razvojne osi jug je razdeljen na tri cestne pododseke in sicer pododsek A – 8 kilometrov od priključka Maline do priključka Metlika – sever, pododsek B – 2,5 kilometra od priključka Metlika – sever do mejnega prehoda Metlika ter pododsek C – 20 kilometrov od razcepa Gradnik do Črnomlja – jug.

Vsi trije cestni pododseki se nahajajo na območju Bele krajine. Ministrstvo želi s projektom izdelave projektne in investicijske dokumentacije pospešiti izvedbo predhodnih del, ki so nujna za pričetek gradnje. Končna investicija v ta projekt ima namreč velik pomen za razvoj širše regije, tako z demografskega kot tudi gospodarskega in z okoljskega vidika. Bela krajina namreč do danes ni imela ravno najboljših cestnih povezav z ostalim delom države.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.