Naslovnica Gospodarstvo Promocija Slovenije za nemško govoreče trge

Promocija Slovenije za nemško govoreče trge

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je v minulem tednu promovirala Slovenijo na dveh večjih spletnih dogodkih, ki sta bila namenjena nemškemu, švicarskemu in avstrijskemu trgu. Na prvem ‘Roadshowu’ je bil poudarek na dobrem počutju in s tem povezanimi aktivnostmi v naravi, na FVW Travel Talk Counter Days pa so promovirali Slovenijo kot zeleno butično destinacijo.
Promocija Slovenije za nemško govoreče trge

Slovenija je polna skritih zelenih kotičkov in zanimivih poti (foto: SJ)

Slovenska turistična organizacija (STO) je v minulem tednu promovirala destinacijo Slovenijo na področju regije nemško govorečih držav, oziroma tako imenovani DACH regiji, ki jo tvorijo Nemčija, Avstrija in Švica. Na sporedu sta bila dva večja dogodka, ki pa sta zaradi trenutnih zdravstvenih razmer lahko potekala le prek spleta. Prvi je bil ‘Virtualni Roadshow DACH’, ki je bil razdeljen na dva delovna dneva.

»Na dogodku so med domačimi ponudniki sodelovali še Skupnost Slovenskih naravnih zdravilišč, Slovenia Outdoor in Turizem Ljubljana ter več različnih turističnih ponudnikov iz celega sveta (letalski prevozniki, destinacije, hoteli, itd.), ki so sklepali sestanke z obiskovalci – predvsem organizatorji potovanj in turističnimi agenti iz regije DACH,« so pojasnili s Slovenske turistične organizacije.

Nato so bile na vrsti predstavitve na nemškem trgu v okviru dogodka ‘FVW TravelTalk Virtual Counter Days’. Tam se je predstavljalo 150 razstavljavcev s celega sveta, STO pa je sodeloval skupaj z desetimi slovenskimi partnerji – ZZMS, Sava hotels&resorts, Unitur, Zavod za turizem Maribor, Kozjansko Ride&Bike, Park Postojnska jama, Visit Savinjska, Hit Alpinea, Julijske Alpe in Thermana Laško.

Dogodek je spremljalo več kot 2300 panožnih operaterjev, ki so se udeležili webinarjev, različnih predstavitev in poslovnih sestankov. Sodeč po številu opravljenih aktivnosti in predstavitev za poslovno javnost je zanimanje za bližnje destinacije, kamor sodi tudi Slovenija, v bogati DACH regiji res veliko. Vsi pa seveda nestrpno čakajo konec pandemije in na novo odpiranje mej.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.