Naslovnica Gospodarstvo Promocija Slovenije v Cannesu

Promocija Slovenije v Cannesu

Avtor: Spletno Uredništvo
Francoski Cannes je letos spet gostil investicijsko nepremičninski sejem MIPIM, ki velja za enega od najpomembnejših investicijsko-nepremičninskih sejmov na svetu. Prireditev je letos potekala v hibridni obliki, med 4200 udeleženci iz 46 držav pa so bili tudi slovenski predstavniki.
Prizor s skupnega slovenskega sejemskega prostora (foto: Arhiv SPIRIT Slovenija)

Investicijsko nepremičninski sejem MIPIM poznavalci štejejo za največje mednarodno nepremičninsko stičišče podjetij in agencij, ki ponujajo novosti, ter potencialnih investitorjev, ki iščejo priložnosti. Hkrati je to dogodek, ki narekuje širše globalne trende, omogoča celosten pregled nad aktualnimi projekti in sestanke z investitorji, na sejmu v francoskem Cannesu pa potekajo tudi številne konference, predavanja in vzporedni dogodki.

»Sejem se je v treh desetletjih razvil v enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu. Rdeča nit letošnjega sejma, ki je zaradi razmer v fizični obliki potekal v nekoliko manjšem obsegu, je bila ‘Novi svet, nova doba’, sejem pa je industrijo izzval, da si znova predstavlja dolgoročno prihodnost, pri čemer se je lotil tem, kot so socialna vključenost, zmanjšanje emisij ogljika, krožno gospodarstvo in trajnostna rast,« so pojasnili z javne agencije Spirit Slovenija, ki je poskrbela za slovensko udeležbo.

Slovenija se je letos predstavila na skupnem razstavnem prostoru pod sloganom ‘Slovenia. Green. Creative. Smart’. Poleg predstavnikov javne agencije Spirit Slovenija so se ga iz Slovenije udeležili tudi zastopniki regionalnih razvojnih agencij in občin. Predstavitev je namreč bila namenjena splošni predstavitvi Slovenije. Predvsem je šlo za promocijo naše države kot zelo kot primerne lokacije za tuje neposredne investicije in predstavitvam konkretnih slovenskih investicijskih projektov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.