Naslovnica Gospodarstvo Promocija Slovenije na Eurosportu

Promocija Slovenije na Eurosportu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je junija in julija je med kolesarskima dirko Po Sloveniji in predvsem med tritedensko Dirko po Franciji (Tour de France) izpeljala večjo oglaševalsko akcijo. Slovenijo so promovirali na globalnem športnem programu Eurosportu ter tako dosegli skoraj 17 milijonov gledalcev.
Prizor z državnega prvenstva v kolesarstvu, ki je bilo na sporedu po Dirki po Sloveniji in tik pred Tourom (foto: SJ)

Eurosport je že nekaj let del TV mreže Discovery in oddaja v 99 državah Evrope, Azije in Afrike. Ta za šport specializiran TV kanal dnevno privablja milijone in milijone gledalcev po vsem svetu, Slovenska turistična organizacija (STO) pa je predstavila še podatek, da je kar 70 milijonov gledalcev Eurosporta obenem tudi aktivnih turistov. Če k tem številkam postavimo ob bok izjemne rezultate slovenskih kolesarskih asov, je jasno, zakaj se je STO odločila za kampanjo na tem kanalu.

Junija in julija so tako med petdnevno kolesarsko dirko Po Sloveniji in predvsem med prestižno tritedensko Dirko po Franciji (Tour de France) prek prenosov na Eurosportu izpeljali večjo oglaševalsko akcijo za turistično promocijo Slovenije. »V dveh mesecih je bilo predvajanih 239 TV oglasov na globalni televiziji Eurosport (od tega 219 oglasov slovenskega turizma in 20 oglasov Adrie Mobil), na TV programih Eurosport 1 in Eurosport 2.

94-odstotkov oglasov je bilo predvajanih v najbolj gledanih ‘prime-time’ terminih. Oglaševanje je doseglo 16,5 milijonov gledalcev. Največ ogledov sta zabeležila spota, ki sta bila predvajana med prenosom teniškega turnirja Roland Garros. Oglaševanje je potekalo tudi na spletni strani eurosport.com in doseglo 3 milijone ogledov spletnih video oglasov,« so zapisali s STO in dodali, da je bilo za te spletne oglase največ zanimanja v Španiji in Rusiji.

Zanimiv pa je še podatek, da so ob tej priložnosti največ klikov zabeležili za destinacije Ajdovščina, Rogaška Slatina in Novo mesto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.