Naslovnica Šport Primož Roglič se seli v Nemčijo

Primož Roglič se seli v Nemčijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Nemško kolesarsko moštvo Bora hansgrohe je potrdilo, da bo slovenski kolesarski as Primož Roglič od prihodnje sezone dirkal za njihove barve. S tem je dokončno konec ugibanj, kje bo Roglič nadaljeval svojo izjemno kariero.
Primož Roglič se seli v Nemčijo

Primož Roglič po letošnji senzacionalni zmagi na Višarjah na Dirki po Italiji (foto: teamjumbovisma.com)

Pred zadnjo večjo kolesarsko dirko sezone, jutrišnjo dirko po Lombardiji, je dokončno postalo jasno, kje bo slovenski kolesarski šampion Primož Roglič nadaljeval svojo športno pot. Vodja ekipe Bora hansgrohe Ralph Denk je potrdil, da bo Roglič tokrat le prestopil k njim. Že pred osmimi leti se jim je namreč skoraj pridružil, tedaj kot kot neo-profesionalec. Sedaj pa h ekipi prihaja kot vrhunski kolesar z zelo dolgim seznamom zmag.

Temu primerna bo tokrat tudi precej višja plača Rogliča, ki naj bi po neuradnih informacijah za vsako od dveh sezon dobil preko 5 milijonov evrov. »Veselim se tega koraka, čeprav je menjava ekipe zame nekakšen nov teren. Lepi spomini na naše srečanje pred leti so olajšali pogovore. A odločilno je bilo, da je ekipa res motiviran za delo z mano in da imava iste ideje,« je za spletno stan nemške ekipe povedal Primož Roglič.

Ni skrivnost, da bo Roglič z nemško ekipo primarno poskusil osvojiti edino večjo trofejo, ki mu manjka – zmago na Dirki po Franciji. Sicer bo jutrišnja Dirka po Lombardiji zadnja v rumeno-črnem dresu Jumbo Visme za 33-letnega slovenskega kolesarja. Seveda bi bilo zanj fantastično, če bi se poslovil z zmago, a imata podobne načrte tudi Tadej Pogačar in Remco Evenpoel, ki ob Primožu veljata za največja favorita te dirke.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.