Naslovnica Šport Primož Roglič, Jumbo Visma, Soudal QuickStep in Amazon

Primož Roglič, Jumbo Visma, Soudal QuickStep in Amazon

Avtor: Spletno Uredništvo
V svetu biciklizma se zadnje dni kuhata kar dve spektakularni novici. Ekipa Jumbo Visme naj bi se združila z ekipo Soudal-QuickStep, v ozadju pa naj bi stal nov sponzor – družba Amazon. Slovenski šampion Primož Roglič pa je potrdil, da po koncu sezone prestopil v drugo moštvo.
Primož Roglič, Jumbo Visma, Soudal QuickStep in Amazon

Jumbo Visma bo ostala brez Primoža Rogliča, morda pa bo zamenjala tudi ime in barve (foto: FB Jumbo Visma)

Vodja kolesarske ekipe Soudal-QuickStep Patrick Lefevere je napovedal, da bo do ponedeljka že jasno, ali bo predlagana združitev njegove ekipe Soudal-QuickStep in ekipe Jumbo-Visma tudi dejansko izvedena. Lefevre je pri tem razkril, da naj bi se ekipa Jumbo-Visme, za katero sta letos vozila tudi Slovenca Primož Roglič in Jan Tratnik, istočasno pogovarjala s potencialnim novim glavnim pokroviteljem – družbo Amazon.

Lefevere je še pojasnil, da je ideja o združitvi prvič predstavljena že na sestanku pred pričetkom Dirke po Franciji, ko sta se o tem pogovarjala večinski delničar ekipe Soudal-QuickStep Zdenek Bakala in član uprave ekipe Jumbo Visma Robert van der Wallen. Ker imata obe moštvi skupaj trenutno pogodbe z okrog 60 poklicnimi kolesarji, pa bi morebitna združitev pomenila, da bi jih morala iz nove skupne ekipe polovica stran.

Ne glede na to je slovenski šampion Primož Roglič tik pred zadnjimi tremi preizkušnjami sezone v Italiji potrdil, da bo kmalu prestopil v drugo moštvo. Primož še ni razkril, za katero ekipo gre, vendar naj bi bili zanj zainteresirani predvsem v moštvu Ineos Grenadiers. Morda pa bi mu lahko še v katerem drugem moštvu ponudili še več – mogoče v moštvu Bahrain Victorius, kjer so Slovenci že vse od njegove ustanovitve vedno prisotni in tudi zelo cenjeni.

Za slovenske ljubitelje kolesarstva pa bi bilo najbrž kar sanjsko, če bi Primožu novo pogodbo ponudili iz moštva Tadeja Pogačarja UAE Emirates, ki prav tako razpolaga z bogatim arabskim sponzorjem. Tako glede združitve ekip Soudal-QuickStep in ekipe Jumbo-Visma, kot tudi glede novega moštva Primoža Rogliča pa bo več znanega že danes ali najkasneje jutri.

Primož pa je včeraj spet pokazal svojo vrhunsko kakovost, saj je po  izjemnem sprintu v zaključku zadnjega vzpona dobil enodnevno Dirko po Emiliji, prehitel pa je Tadeja Pogačarja in Simona Yatesa. Slovenski obračun se bo nadaljeval v torek na dirki po Dolinah Vareseja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.