Naslovnica Gospodarstvo Primorska se pripravlja na turistično sezono

Primorska se pripravlja na turistično sezono

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se poletje in ob sproščanju koronavirusnih ukrepov se na Krasu in v Slovenski Istri pospešeno pripravljajo na otvoritev turistične sezone 2021. Turistično združenje Portorož tudi letos pripravlja oglaševalsko kampanjo za slovenski trg z naslovom Naprej v Portorož in Piran, na Krasu bodo pa so tri največje turistične znamenitosti še dodatno poglobile uspešno sodelovanje.
Lepota lipicancev v gibanju (foto: Gabriele Boiselle – Edition Boiselle/Kobilarna Lipica)

Že sredi maja leta 2016 so trije največji turistični ponudniki s kraškega območja in sicer Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame ter Park vojaške zgodovine v Pivki podpisali sporazum o sodelovanju. Potem so izpeljali več skupnih promocij, se skupaj pojavili na mednarodnih turističnih borzah in sejmih in ustvarili znamko ‘Trio kraških znamenitosti’. Rezultat je bil, da so nato vsi trije podpisniki zabeležili rast števila obiskovalcev, zato so sodelovanje še okrepili.

»Po lanskem letu, ko je kriza, ki jo je povzročila epidemija koronavirusa, zelo vplivala na delovanje in obisk vseh treh znamenitosti, smo se ponovno odločili, da je povezovanje ena od pomembnejših prioritet, da lahko izidemo iz krize močnejši. Eden od rezultatov sodelovanja je bil dvig popusta na ceno vstopnice, ki ga partnerji priznavamo obiskovalcem, ki pridejo na obisk z manj kot tri mesece staro vstopnico drugega partnerja,« so sporočili v skupni izjavi za javnost.

Dodali so še informacijo, da so popust s 15 % povišali na 25 %. Sicer letos Park Škocjanske jame obeležuje 35 let od vpisa na seznam svetovne dediščine UNESCO in tudi 25-letnico ustanovitve parka, Park vojaške zgodovine Pivka praznuje 15 let od svojega rojstva, Kobilarna Lipica pa trenutno že kar nestrpno pričakuje za letošnje poletje predvideno otvoritev popolnoma prenovljenega hotela Maestoso (s štirimi zvezdicami plus, 139 sobami in petimi konferenčnimi dvoranami).

Tudi bližje morju se intenzivno pripravljajo na novo oglaševalsko akcijo za ves slovenski trg. S Turističnega združenja Portorož (TZP) so pojasnili, da bo naslov letošnje kampanje ‘Naprej v Portorož in Piran’ in da bo le-ta nadaljevanje lanske kampanje ‘Nazaj v Portorož in Piran’. Lani je bil zvezda kampanje rdeč fičko, veteran pa je žal hitro končal kariero, saj ga bo letos nadomestil električni Fiat 500. Več pa bodo razkrili na četrtkovi novinarski konferenci TZP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.