Naslovnica Šport Prihajata vrhunca tekmovalne sezone v športnem plezanju

Prihajata vrhunca tekmovalne sezone v športnem plezanju

Avtor: Spletno Uredništvo
Športno plezanje se bliža vrhuncu letošnje sezone. Med 11. in 18. avgustom bo na EP v Münchnu nastopilo kar trinajst slovenskih predstavnikov, nato pa bo 2. in 3. septembra Koper gostil tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju.
Prihajata vrhunca tekmovalne sezone v športnem plezanju

Gorazd Hren, Mia Krampl, Vita Lukan, Anže Peharc, Luka Potočar, Janja Garnbret in Luka Fonda na včerajšnji novinarski konferenci v Kopru, v ozadju pa je lepo vidna nova plezalna stena (foto: Barbara Gradič Oset/PZS)

Včeraj je bila pred plezalno dvorano in njeno novo zunanjo plezalno steno v Kopru na sporedu novinarska konferenca, na kateri je slovenska reprezentanca v športnem plezanju napovedala vrhunec letošnje tekmovalne sezone. Ob pričetku naslednjega meseca, natančneje 2. in 3. septembra bo namreč Koper na pravkar postavljeni steni pred plezalno dvorano na ŠRC Bonifika prvič gostil tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju.

Še pred tem pa bo od 11. do 18. avgusta v nemškem Münchnu potekalo letošnje Evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo več kot 200 najboljših športnih plezalcev iz 26 evropskih držav. Med njimi bo tokrat kar trinajst slovenskih reprezentantov. EP bo posebno zaradi tega, ker bo na koncu tekmovalnega programa prvič na vrsti tudi nova olimpijska kombinacija, oziroma kombinacija balvanov in težavnosti,

“V posameznih disciplinah in kombinaciji balvani – težavnost bodo tekmovali Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Luka Potočar, Zan Lovenjak Sudar in Gregor Vezonik. Kot specialisti za balvane odhajajo Katja Debevec, Anže Peharc in Jernej Kruder, samo v težavnosti bodo nastopili Domen Škofic, Milan Preskar in mlada Sara Čopar,” so ob tem pojasnili s Planinske zveze Slovenije.

Slovenski navijači največ pričakujejo od prve olimpijske zmagovalke Janja Garnbret, ki v svoji zbirki še nima naslova evropske prvakinje v posamični disciplini. Janja pravi, da je v dobri formi in da odhaja na EP po nova zlato. Sicer pa se slovenski reprezentanti te dni spoznavajo z novo steno Plezalnega centra Koper – Plus climbing. V tem objektu so sedaj združeni elementi balvanov, hitrost in težavnosti, tako da so pogoji za vadbo naše reprezentance res vrhunski.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.