Naslovnica Šport Prihajata uvodni tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2025

Prihajata uvodni tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2025

Avtor: Spletno Uredništvo
Moška članska košarkarska reprezentanca se v Kopru že pripravlja za prvi dve tekmi kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2025, ko bo v četrtek ob. 18. uri Slovenija najprej gostila Ukrajino, v nedeljo pa še Izrael.
Prihajata uvodni tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2025

Slovenski selektor Aleksander Sekulić včeraj na prvem treningu v Kopru (foto: FB KZS)

Slovenska članska košarkarska reprezentanca se je zbrala že v nedeljo ter se včeraj v Slovenski Istri že začela pripravljati na uvodni dve srečanji novega ciklusa kvalifikacij za Eurobasket 2025. V četrtek (22. februarja) bo ob 18. uri Slovenija v koprski dvorani Arena Bonifika najprej gostila izbrano vrsto Ukrajine, v nedeljo (25. februarja) pa še Izrael, prav tako ob 18. uri.

Slovenska izbrana vrsta tokrat še zdaleč ne bo v najboljši zasedbi, saj ne bosta sodelovala oba slovenska igralca iz lige NBA Luka Dončić in Vlatko Čančar, poleg tega sta morala pred zboro udeležbo odpovedati še Luka Ščuka (na četrtkovi polfinalni tekmi Pokala SPAR si je po nesrečnem padcu zlomil roko) in Jurij Macura (Košarkarska zveza Slovenije ni podrobneje definirala njegovih zdravstvenih težav).

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je namesto njiju za uvodni tekmi kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2025 vpoklical Jakoba Čebaška in Domžalčana Tiborja Mirtiča, ki bo tako debitiral v članski izbrani vrsti Slovenije. Na selektorjevem seznamu pa so tokrat še Jaka Blažič, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar, Leon Stergar in tudi Mike Tobey.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.