Naslovnica Gospodarstvo Prihajajo Dnevi kraljice sardele in vrsta drugih prireditev

Prihajajo Dnevi kraljice sardele in vrsta drugih prireditev

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi po koncu prvomajskih praznikov se v Izoli obeta bogat turistični program. Pestro kulturno in kulinarično dogajanje se bo stopnjevalo prav do zadnjega dne meseca maja, ko bo doseglo višek z 20. Praznikom oljk, vina in rib.
Prihajajo Dnevi kraljice sardele in vrsta drugih prireditev

Tako je bil videti sobotni večer na drugem letošnjem ‘Pomolu okusov’ (foto: Kleva films/FB Visit izola)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so potrdili podatke o dobrem obisku turistov med prvomajskimi prazniki, ki so postregli z vinskim festivalom ‘Orange wine festival’ in z drugo letošnjo zidajo ‘Pomola okusov’. V soboto so tako na najbolj priljubljenem slovenskem pomolu na številnih stojnicah spet ponujali lokalne istrske dobrote, na gostujoči stojnici pa so se tokrat predstavili ponudniki iz Goriških Brd.

Kljub muhastemu vremenu so tako med letos zelo podaljšanimi prvomajski prazniki v izolski občini zabeležili pričakovano pozitivne številke, ki govorijo o preko 80-odstotni zasedenosti lokalnih nastanitvenih kapacitet. Tokrat so se za obisk odločale predvsem slovenske družine z otroki, med tujimi obiskovalci pa je bilo največ Avstrijcev in Nemcev, medtem ko je Italijanov v zadnjih letih nekaj manj. Sicer pa se v Izoli obeta bogat turistični program vse do konca meseca maja.

»’Slovenski teden nakita’ bo tokrat povezal Izolo, Ljubljano in Slovenj Gradec; v Izoli bodo galerije odprle tematske razstave v soboto, 11. maja. Naslednji dan, 12. maja, bodo na svoj račun na ‘Festivalu temnega piva’ prišli ljubitelji temnih craft piv. Najpopularnejša izolska riba sardela, bo na krožnikih izolskih gostiln in restavracij kraljevala med 17. majem in 2. junijem, ko v Izoli potekajo ‘Dnevi kraljice sardele’,« so sporočili s TZI.

Poleg tega bo petek, 24. maja, svojo 35. obletnico delovanja obeležila knapovska rock skupina Orlek, nakar bo v nedeljo, 26. maja bo za najmlajše poskrbela Romana Krajnčan, za ne več najmlajše pa legendarni Alfi Nipič. Dogajanje bo doživelo višek 31. maja, saj se takrat v organizaciji Centra za kulturo šport in prireditve začenja dvodnevni ‘Praznik oljk, vina in rib’, ki bo letos dočakal lep okrogel jubilej – 20. obletnico obstoja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.