Naslovnica Slovenija Veliko zanimanje za poletni tabor inovativnih elektro-tehnologij

Veliko zanimanje za poletni tabor inovativnih elektro-tehnologij

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden bo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko na sporedu tradicionalni ‘Poletni tabor inovativnih tehnologij’. Mladi od 4. razreda osnovne šole pa vse do 3. letnika srednje šole se bodo lahko letos udeležili ene od skupno 11 delavnic z različnih področij elektrotehnike in sodobnih tehnologij.
Veliko zanimanje za poletni tabor inovativnih elektro-tehnologij

Baje bo letos gneča na taboru še večja (foto: Arhiv Fakultete za elektrotehniko UL)

Fakulteta za elektrotehniko na Univerze v Ljubljani že vrsto let izjemno uspešno povezuje mladino, znanost, šolstvo in gospodarstvo. Naslednji dogodek bo ‘Poletni tabor inovativnih tehnologij’, ki bo potekal od ponedeljka, 21. avgusta, pa vse do petka, 25. avgusta. Tokrat so organizatorji pripravili kar 11 različnih elektrotehničnih delavnic, ki se jih bodo udeležili mladi od 4. razreda osnovne šole pa vse do 3. letnika srednje šole.

»Ukvarjali se bodo z vodenjem avtonomnih mobilnih sistemi Lego EV3, programiranjem, izdelavo električnega kolesa in polnilne postaje na sončne celice ter drugimi uporabnimi tehnologijami. Pod vodstvom izkušenih mentorjev bodo udeleženci samostojno ustvarjali izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji ter tako spoznavali široke poklicne možnosti, ki jih ponuja elektrotehnika,« so napovedali s Fakultete za elektrotehniko.

Poleg tega bodo mladi udeleženci izdelali še domači merilnik hrupa v prostoru z LED trakom, s programskima jezikoma ‘Microbit’ in ‘Python’ napisali vsak svoj program, robotski sesalnik predelali v inteligentni avtonomni mobilni sistem, sprogramirali mini ‘sumo’ robote, in še mnogo več. Tako bodo pod budnim očesom mentorjev ustvarili izdelke, ki bodo uporabni doma, v šoli ali za zabavo.

Delavnice ‘Poletnega tabora inovativnih tehnologij’ sicer temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere po ‘hands-on’ pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Udeleženci pa bodo delovanje različnih inovativnih tehnologij spoznali tudi na ekskurzijah v visokotehnološka podjetja in ustanove. Zato ni čudno, da tudi letos za delavnice vlada veliko zanimanje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.