Naslovnica Gospodarstvo Prihaja finančna pomoč ob izpadu krme zaradi suše

Prihaja finančna pomoč ob izpadu krme zaradi suše

Avtor: Spletno Uredništvo
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja je danes naokrog razposlala 9.130 informativnih odločb o finančni pomoči ob izpadu krme zaradi suše v letu 2022. Upravičencem bodo sredstva, katerih skupna vrednost znaša prek 4.200.000 evrov, predvidoma izplačana še pred koncem leta.
Prihaja finančna pomoč ob izpadu krme zaradi suše

Finančna pomoč ob izpadu krme zaradi poletne suše bo nakazana že v naslednjih dneh  (foto: pxhere.com)

Z Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja so najprej spomnili, kdo so upravičenci, ki bodo v naslednjih dneh prejeli finančno pomoč zaradi izpada krme v letošnjem letu. To so nosilci kmetijskih gospodarstev, ki se ukvarjajo z živinorejo in so letos poleti zaradi hude suše utrpeli pomanjkanje krme, hkrati pa izpolnjujejo ostale zahtevane pogoje iz odloka.

Med drugim zahtevami je ta, da mora imeti upravičenec letu 2022 v reji najmanj 2 glavi velike živine (GVŽ), povprečno obtežbo 0,9 GVŽ na hektar in kmetijske površine, ki jih je prijavil v oceno škode, kot so travniki, travniški sadovnjaki in njive s pridelki za krmo (koruza, pesa, repa, korenje, radič, bob, ohrovt, grah, …). Za izračun GVŽ se sicer upoštevajo govedo, drobnica, kopitarji in prašiči.

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja je danes že odposlala 9.130 informativnih odločb o finančni pomoči zaradi izpada krme v letošnjem letu. Upravičencem bo finančna pomoč, katere skupna vrednost znaša 4.205.810,94 evrov, predvidoma izplačana še pred koncem leta 2022, najnižja vrednost posameznega izplačila pa bo okroglih 100 evrov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.