Naslovnica Gospodarstvo Prek 4 milijone evrov za povsem različna razpisa

Prek 4 milijone evrov za povsem različna razpisa

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prihaja novica o 2,25 milijona evrov vrednem razpisu za pilotne projekte, oziroma razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij v kmetijstvu, z Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije pa so poročali o dodelitvi evropskih sredstev za 2,8 milijona evrov vreden projekt ‘Stone’.
Prek 4 milijone evrov za povsem različna razpisa

Kljub razpisu za inovativnost v kmetijstvu takšnih banan še ne ni na trgu (foto: pxhere.com)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je že objavilo šesti javni razpis (za Ukrep 16 – Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja 2014–2020) za izvedbo pilotnih projektov, oziroma za ‘Podukrep 16.2 – Podpora za pilotne projekte ter za razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij’. Razpis se tiče pilotnih projektov z različnih področij, ki so povezana s kmetijstvom.

»Pilotni projekti so kratkotrajnejši poskusi manjšega obsega, ki se izvedejo z namenom ovrednotenja izvedljivosti, časa, stroškov, potencialnih težav in učinkov nekega projekta. Na ta način pomagajo razumeti, kako bi projekt večjega obsega deloval v praksi,« so pojasnili z MKGP in med razpisnimi pogoji zapisali, da bo višina podpore 100-odstotna, a bo znašala od 5.000 do največ 75.000 evrov.

Z Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVŠZI) pa so poročali o dodelitvi evropskih sredstev za 2,8 milijona evrov vreden projekt ‘Stone’. Gre za petletni ERC projekt Slovenske raziskovalke Saše Čaval, ki bo potekal na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) kot gostiteljski ustanovi.

»’Stone’ je multidisciplinaren raziskovalni projekt, z arheologijo kot osnovno disciplino. Jedro raziskovanja so srednjeveški nagrobniki, ‘stečki’, ki so še vedno raztreseni po pokrajinah Zahodnega Balkana, najpogosteje jih najdemo predvsem v Bosni in Hercegovini,« so še sporočili z MVŠZI.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.