Naslovnica Trendi Predvolilna soočenja za Evropske volitve in referendume na RTV SLO

Predvolilna soočenja za Evropske volitve in referendume na RTV SLO

Avtor: Spletno Uredništvo
Televizija Slovenija, Radio Slovenija in MMC RTV SLO bodo prihajajočim evropskim volitvam posvetili še več časa kot v preteklosti, 9. junija pa bodo slovenski volivci glasovali tudi o treh referendumih.

Predvolilna soočenja za Evropske volitve in referendume na RTV SLOZa 9. junij so predvidene Evropske volitve 2024, v Sloveniji pa bodo istočasno na vrsti tudi 3 referendumi, zato bo bo RTV Slovenija pripravila vsaj 8 predvolilnih soočenj in referendumskih oddaj. Informativna uredništva Televizije Slovenija, Radia Slovenija in spletnega portala rtvslo.si. bodo potem na dan volitev pripravila posebne oddaje, kjer bodo spremljali razplet glasovanj na teh evropskih volitvah in domačih pomembnih posvetovalnih referendumih.

»Volivci bodo hkrati odločali tudi na treh posvetovalnih referendumih, in sicer o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo,« so spomnili z RTV SLO. Posebej so omenili finalno soočenje kandidatov, ki bo na sporedu v četrtek, 6. junija.

Sklepno dejanje predvolilnega dogajanja na RTV Slovenija pa bo veliko finalno soočenje predstavnikov kandidatnih list, ki prvič nastaja v sodelovanju med vsemi tremi zgoraj omenjenimi uredništvi slovenske javne radiotelevizije in bo tudi prvič predvajano v živo.

Soočenje predstavnikov strank in list bodo vodili Manica J. Ambrožič (TV SLO, Aleš Kocjan (Prvi program Radia Slovenija) in Katja Štok (rtvslo.si). Z RTV SLO so še napovedali, da bodo povzetki vseh predvolilnih soočenj prilagojeni tudi v lažje razumljivo slovenščino in objavljeni v posebni rubrik portala Enostavno.info i.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.