Naslovnica Gospodarstvo Poslovni obisk iz Bretanje in sejem GITEX v Dubaju

Poslovni obisk iz Bretanje in sejem GITEX v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija Spirit Slovenija je ta teden izpeljala poslovno srečanje med slovenskimi podjetji in francoskimi podjetji iz pokrajine Bretanje, v prihodnjih dneh pa pripravlja obisk sejma GITEX 2023 v Dubaju, ki velja za največji tehnološki in startup dogodek na svetu.
Poslovni obisk iz Bretanje in sejem GITEX v Dubaju

Prizor z okrogle mize o priložnostih v slovenskem poslovnem okolju (foto: Spirit Slovenija)

Dvodnevni poslovni obisk francoskih podjetij iz pokrajine Bretanje v Sloveniji se je zaključil z okroglo mizo in z mreženjem s potencialnimi slovenskimi partnerji. Poudarek je bil na področju trajnostnega razvoja, okrogle mize pa se je udeležilo več kot 60 gospodarstvenikov. Z Javne agencije Spirit Slovenija so pojasnili, da je bilo v poslovni delegaciji iz mesta Vannes v francoski Bretanji tokrat zastopanih 25 podjetij.

Ta podjetja so aktivna predvsem na področjih avtomobilske industrije, trgovine, gostinstva, turizma in hotelirstva, nepremičnin, bančništva, zavarovalništva ter poslovnih storitev. Agencija Spirit Slovenija pa v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter IKT horizontalno mrežo pripravlja skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu ‘GITEX 2023’ v Dubaju.

Sejem GITEX, ki velja za največji in najobsežnejši tehnološki dogodek na svetu, bo letos potekal od 16. do 20. oktobra. Organizatorji napovedujejo, da se bo letošnjega sejma udeležilo več kot 170.000 obiskovalcev iz 170 držav ter več kot 6.000 razstavljavcev iz različnih industrijskih sektorjev. Cilje slovenskega obiska je omogočiti inovatorjem neposreden stik z globalnim trgom IKT tehnologij ter vzpostavitev novih poslovnih povezav.

»Ker je 2023 leto, ko si umetno inteligenco predstavljamo v vsem, bo ta vpeta tudi v vse vsebine letošnjega sejma. Na njem bodo predstavljena ključna digitalna področja četrte industrijske revolucije, vključno z umetno inteligenco, velikimi podatki, kibernetsko varnostjo, veriženjem blokov, mobilnimi tehnologijami in omrežji 5G ter robotiko,« pa so o prihajajočem sejmu še dodali z Javne agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.