Naslovnica Gospodarstvo Poslovna konferenca o trajnostni usmerjenosti

Poslovna konferenca o trajnostni usmerjenosti

Avtor: Spletno Uredništvo
V Ljubljani je potekala poslovna konferenca z naslovom ‘Kdo sedi na prestolu trajnosti?’, na kateri so našteli več kot 120 udeležencev. Govora je bilo predvsem o dosedanjih izkušnjah, zavezi k trajnostno usmerjenem venskemu gospodarstvu in o trajnostnih poslovnih transformacijah podjetij.
Poslovna konferenca o trajnostni usmerjenosti

Spletno predavanje Eda Gilespia (foto: Bojan Velikonja/Podjetniški center Pegasus).

Poslovna konferenca ‘Kdo sedi na prestolu trajnosti?’, ki jo je gostil Ljubljanski grad, se je pričela s predstavitvijo zgodbe o poslovnem uspehu Rada Daradana iz slovenskega podjetja Hoorey studios. To podjetje se že 9 let ukvarja s personaliziranimi knjigami in je med drugim tudi ambasador slovenskega gospodarstva v okviru kampanje ‘Green. Creative. Smart.’, ki jo vodi javna agencija SPIRIT Slovenija.

Sledila je okrogla miza o izkušnjah s programom trajnostne strateške transformacije, v katerega je bilo med leti 2016 in 2022 vključenih 70 podjetij. »Podjetja se morajo procesa trajnostne transformacije lotiti v času, ko dobro poslujejo, ko so v dobri formi, ne pa takrat, ko so v krizi, saj je takrat težko iskati prave rešitve,« so se strinjali govorniki Alenka Hren in Adriana Rejc Buhovac (obe Spirit Slovenija) ter Robert Ličen iz Podjetniškega centra Pegasus.

Podjetniško filozofijo, ki prisega na trajnost, so nato predstavili Katja Temnik (Zeliščni vrt in kmetija Majnika), Milan Kokol (Hiša Vin Kokol) in Bogdan Mak (Posestvo Sončni raj). Vsi so se strinjali, da je trajnost ljubezen do narave, skrb za zemljo in vrnitev k izvornim vrednotam, prav tako pa vsa trojica prisega na krožno gospodarstvo, ekološko in biodinamično kmetijstvo ter odgovoren odnos do planeta, skupnosti, sočloveka in živali.

Za konec je prek spletne povezave udeležencem spregovoril znani okoljski podjetnik, futurist in avtor Ed Gillespie, ki je predstavil tako imenovano regenerativno poslovno renesanso. »Pametni se učijo iz preteklosti, pogumni pa iz prihodnosti,« je bila temeljna misel Eda.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.