Naslovnica Šport Potrebno je strokovno predavanje o pravilih nogometne igre

Potrebno je strokovno predavanje o pravilih nogometne igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Nogometna zveza Slovenije je v Kongresnem centru Brdo pripravila zanimivo strokovno predavanje o nogometnih pravilih. Zanimivo pa ni bilo le zaradi vsebine, ampak ker je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom prvoligaških moštev in novinarjem.
Potrebno je strokovno predavanje o pravilih nogometne igre

Strokovni predavatelj je bil izkušeni Vlado Šajn, poteza NZS pa je hvale vredna (foto: nzs.si)

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v Kongresnem centru Brdo pripravila strokovno predavanje o nogometnih pravilih in njihovih tolmačenjih. Že to, da je potrebno sploh pripraviti seminar o pravilih in o tem, kako se ta pravila tolmačijo, daje misliti, da so postala pravila nogometne igre preveč zapletena. Nekoč je že vsak otrok točno vedel, kaj je prekršek, kaj je igra z roko in kaj je prepovedani položaj, danes pa očitno ni več tako.

NZS je tokrat na Brdo povabila klubske predstavnike, glavne trenerje, kapetane prvoligaških moštev in pa tudi novinarje. Cilj dogodka je bil vse prisotne seznaniti s trendi in z najnovejšimi smernicami pred sezono 2022-23, ki že trka na vrata. Predaval je Vlado Šajn, častni predsednik ZNSS in član sodniškega komiteja Evropske nogometne zveze Uefa, ki na UEFA skrbi za izobraževanje elitnih evropskih sodnikov.

»Prisotni so se uvodoma seznanili z analizo tekem v sistemu VAR v Prvi ligi Telemach za sezono 2021/22, ki je pokazala, da je tehnologija bistveno prispevala k dvigu regularnosti tekmovanja. Na 122-tih tekmah v sistemu VAR je bilo opravljenih 35 VAR intervencij in 454 VAR ogledov, ki so v povprečju podaljšali posamezno tekmo le za 118 sekund,« so sveže statistične podatke pojasnili z Nogometne zveze Slovenije.

Nato so se posvetili video analizi sodniških odločitev, predvsem odločitev s področij prekrškov in igre z roko. Analizirali so mednarodne nogometne tekme in uporabo VAR tehnologije. Vsem klubom v kratkem z NZS poslali video celotnega seminarja, saj bi radi seznanili prav vse igralce in vso klubsko osebje. Morda pa se kmalu obeta kakšen video tudi za gledalce, ljubitelje nogometa in navijaške skupine

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.