Naslovnica Šport Poljska je padla, sedaj pa pogumno v Berlin

Poljska je padla, sedaj pa pogumno v Berlin

Avtor: Spletno Uredništvo
Čeprav ni nastopila v najmočnejši postavi, je slovenska moška rokometna reprezentanca včeraj zasluženo premagala Poljsko z 32:29 in si tako najbrž že zagotovila udeležbo na evropskem prvenstvu, ki ga bosta prihodnje leto gostili Madžarska in Slovaška. Naše pa že ta konec tedna čaka še težja naloga – kvalifikacije za Olimpijske igre v Tokiu.
Poljska je padla, sedaj pa pogumno v Berlin

Po zmagi nad Poljaki naše konec tedna čakajo še tri podobno trde bitke (foto: FB RZS)

Slovenska rokometna izbrana vrsta je včeraj v Celju odigrala četrto tekmo kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo in po borbeni predstavi zasluženo porazila Poljsko z 32:29 (15:14). Naši so dvoboj dokončno obrnili sebi v prid šele v končnici tekme, a je bila zmaga izjemno pomembna za nastop na prihodnjem evropskem prvenstvu 2022. Slovenija je namreč s 5 točkami po treh tekmah na prvem mestu skupine 5 in ima napredovanje že v žepu.

Tekma s Poljsko pa je bila hkrati ogrevanje za še bolj pomembne nastope. »V nemški prestolnici bo konec tedna potekal olimpijski kvalifikacijski turnir, ki bo dal imena dveh udeležencev letošnjega poletnega spektakla v Tokiu. V petek se bo Slovenija pomerila z Alžirijo, po manj kot 24 urah premora jo v soboto čaka Nemčija, v nedeljo pa bo na sporedu obračun s svetovnimi podprvaki Švedi,« so poudarili na Rokometni zvezi Slovenije.

V Berlin bo četa selektorja Ljubomirja Vranješa odpotovala povsem neobremenjeno, vendar hkrati z veliko željo po uvrstitvi na Olimpijske igre, sploh po razočaranju na zadnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu. Čeprav je pandemija koronavirusa izničila tako imenovano prednost domačega igrišča, so Nemci najbrž prvi favoriti za napredovanje, saj se tudi oni na zadnjem SP niso prebili skozi drugi del tekmovanja in bodo še dodatno motivirani.

Svetovni podprvaki Švedi bodo za Slovenijo podobno trd oreh, čeprav smo v Egiptu januarja proti njim v zadnji minuti dvoboja zapravili tudi zmago in smo se morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom 28:28. Ne gre pa pozabiti, da tudi Alžirija ni prišla v olimpijske kvalifikacije le po nekakšnem naključju, zato se je absolutno ne sme podcenjevati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.