Naslovnica Gospodarstvo Letošnji sejem Caravan salon potrjuje, da avtodomi ostajajo hit

Letošnji sejem Caravan salon potrjuje, da avtodomi ostajajo hit

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska podjetja so se te dni predstavljala na največjem sejmu karavaninga v Nemčiji – sejmu Caravan Salon. Ta sejem letos praznuje okroglih 60 let obstoja, slovenski razstavni prostor pa je obiskal tudi nekdanji pilot Formule 1 Ralf Schumacher.
Ralf Schumaker je bil tokrat zvezda slovenskega razstavnega prostora (foto: STO/slovenia.info)

Sejem Caravan Salon, ki je najpomembnejši sejem s področja turizma z avtodomi oz. karavaninga v Nemčiji, pravkar praznuje okroglih 60 let obstoja. Ta sejemski dogodek, ki ga bo do nedelje gostil Düsseldorf, tudi zaradi dolgoletne tradicije šteje kot prireditev velikega pomena za turistično panogo, še posebej za področje aktivnih počitnic. Slovenijo poleg krovne Slovenske turistične organizacije (STO) na sejmu zastopa še 14 podjetij.

To so gospodarske družbe Alpe Adria Trail, Slovenia Outdoor, San Martin Brda, Julijske Alpe, RRA Podravje – Maribor (Drava Bike), RRA Koroška, Saksida Estate, Rogla & Terme Zreče ter avtokampi Koren, Danica, Špik, Šobec, Bled in Adria. Sejem Caravan Salon je že od samega začetka zasnovan kot inovacijski dogodek za industrijo počitniških vozil – avtodomov, prikolic in vsega, kar spada zraven.

Usmerjenost sejma in organizacijski del sta se skozi desetletja izkazala za zelo uspešna, saj tudi letos, kljub pandemiji, beležijo vse več obiskovalcev iz Evrope in ostalih kontinentov (morda tudi zato, ker naj bi bil celo edini letošnji mednarodni dogodek v tem turistične segmentu). »V prvih petih dneh sejma je organizator zabeležil največje dovoljeno število obiskovalcev sejmišča – 20.000 na dan.

Slovenski razstavni prostor je obiskal Ralf Schumacher, ki velja za izjemnega ljubitelja Slovenije, predvsem vin in kulinarike, ter tudi novi direktor ADAC Turizem, Karlheinz Jungbeck,« so še sporočili s STO.  ADAC je sicer kratica za Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, v ta nemški ‘AMZS’ pa je včlanjenih največ voznikov med vsemi sorodnimi organizacijami v ostalih evropskih državah. Obisk direktorja ADAC Turizma je bil zato najbrž še precej pomembnejši od obiska Schumacherja.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.