Naslovnica Kronika Pogrešana oseba in osem hišnih preiskav

Pogrešana oseba in osem hišnih preiskav

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je včeraj na Gorenjskem obravnavala dva zelo različna, a obenem zelo pomembna primera. Pogrešan je bil 61-letni Radenko Josipović iz Železnikov, Nacionalni preiskovalni urad pa je opravil osem hišnih preiskav na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave.
Pogrešana oseba in osem hišnih preiskav

Včeraj zjutraj je neznano kam odšel Radenko Josipović iz Železnikov (foto: FB PU Kranj)

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so bili policisti v Škofje Loki so bili včeraj zvečer ure obveščeni, da je že od jutra pogrešan 61-letni Radenko Josipović iz Železnikov. Primer je posebej občutljiv, ker gre za osebo, ki potrebuje pomoč in tudi nujno zdravstveno oskrbo. Sicer je Josipović močnejše postave, kratkih temnih las in ima brke. Oblečen naj bi bil temne kratke hlače, rumeno majico, obut v natikače in pogosto na glavi nosi slamnik.

Kdorkoli je pogrešano osebo videl, ali karkoli ve o njej, naj to takoj javi Policiji. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) pa je ob pomoči ljubljanskih kriminalistov včeraj opravil 8 hišnih preiskav na območju kranjske in ljubljanske policijske uprave. Stanovanja, poslovne in druge prostore so preiskali zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti (po 240. členu KZ-1).

»Preiskovalci NPU sumijo fizični osebi, da sta pri vodenju gospodarske dejavnosti pravnega subjekta, ki sta ga zastopali, sklenili škodljivo pogodbo pri prodaji dveh hotelskih kompleksov, saj sta pri sklenitvi pravnega posla pristali na plačilo provizije gospodarski družbi, ki svetovalnih storitev posredovanja pri prodaji ni opravila, s čimer sta ji posledično omogočili pridobitev 1,4 milijona evrov protipravne premoženjske koristi.

 Za navedeno kaznivo dejanje je odgovorna tudi pravna oseba,« so pojasnili s Policije in dodali, da je v akciji sodelovalo kar 35 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanskih kriminalistov, predkazenski postopek pa vodi Specializirano državno tožilstvo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.