Naslovnica Šport Moška odbojkarska reprezentanca je na odlični poti

Moška odbojkarska reprezentanca je na odlični poti

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je včeraj na drugem turnirju lige narodov premagala tudi Kubo in se učvrstila na odličnem drugem mestu skupne lestvice tega tekmovanja. Slovenijo jutri ob 16.30 čaka še tekma z Brazilijo, nato pa bo imela nekaj dni premora pred dolgim potovanjem na tretji kvalifikacijski turnir, ki bo za naše na Filipinih startal 6. julija.
Moška odbojkarska reprezentanca je na odlični poti

Tine Urnaut, ki je bil včeraj z 20 točkami najboljši pri naših, proti trojnemu kubanskemu bloku (foto: FB OZS)

Slovenski odbojkarji so na drugem turnirju elitne Lige narodov (VNL) v francoskem Orleansu zmagali še tretjič zapored. Slovenija je bila tokrat s 3:1 (-22, 15, 16, 19) boljša od reprezentance Kube. Naši so tako na doslej sedmih odigranih tekmah v tem tekmovanju (turnirja na Japonskem in v Franciji) vpisali še šesto zmago. Jutri popoldan bo sledil še zadnji nastop naših na francoskih tleh.

Četa slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja se bo jutri ob 16.30 pomerila še z Brazilijo. Nekoč so ljubitelji odbojke lahko le sanjali o tekmi Slovenija : Brazilija, jutri pa bodo imeli naši priložnost, da se Brazilcem vsaj delno oddolžijo za zadnji poraz na lanskem svetovnem prvenstvu v poljskih Katowicah, ko je Brazilija v finalu za bronasto odličje premagala slovensko izbrano vrsto s 3:1.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je sicer na skupni lestvici Lige narodov z 18 točkami na visokem drugem mestu, zato je tudi na odlični poti proti uvrstitvi na zaključni turnir, kamor vodi prvih 7 mest. Tretji turnir VNL bodo slovenski odbojkarski asi odigrali že prve dni julija, a jih čaka dolgo potovanje nazaj na skrajni vzhod Azije.

Igrali bodo namreč v Pasay city-u, predmestju filipinske prestolnice Manile. To mesto je po spletnih izračunih od Ljubljane oddaljeno več kot 10.000 kilometrov ter je obenem tudi okrog 750 km bolj daleč kot japonska Nagoja, kjer je Slovenija pred kratkim odigrala prvi kvalifikacijski turnir.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.