Naslovnica Šport Pogačar uspešno operiran, na srečo je do Toura še daleč

Pogačar uspešno operiran, na srečo je do Toura še daleč

Avtor: Spletno Uredništvo
Za slovenske ljubitelje športa je bila najpomembnejša novica zadnjega vikenda padec kolesarskega asa Tadeja Pogačarja na dirki Liege-Bastogne-Liege. Tadej je bil zaradi dveh zlomov včeraj operiran na zapestju, operacija je uspela in sedaj ga čaka rehabilitacija. Če ne bo zapletov, bi moral biti do pričetka Dirke po Franciji 1. julija povsem nared.
Pogačar uspešno operiran, na srečo je do Toura še daleč

Po operaciji je Tadej Pogačar takoj zapustil bolnišnico, a je bil zelo dobre volje (foto: FB UAE Team Emirates)

Ko se je včeraj z vklopom sredi dirke Liege-Bastogne-Liege pričel neposredni televizijski prenos, je bilo hitro opazno, da nekaj manjka. Belih dresov ekipe Tadeja Pogačarja UAE Team Emirates, ki so običajno med prvimi v karavani, tokrat ni bilo spredaj. Že v uvodnem delu preizkušnje je namreč prišlo v kolesarski koloni do padca, kjer jo je najslabše odnesel prav prvi mož svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar.

Do nesrečnega dogodka naj bi prišlo, ker je enemu od kolesarjev, ki je v skupini vozil pred Tadejem, naenkrat razneslo obe gumi. Sreča je tako včeraj povsem zapustila prvega favorita za zmago na dirki in namesto napada za zmago na katerem od mnogih vzponov je Pogačar končal v belgijski bolnišnici. Tadej je bil zaradi dveh zlomov včeraj tudi že operiran na zapestju, operacija pa je uspela in slovenski as se je nasmejan fotografiral v bolniški halji.

Sedaj Pogačarja, ki je po posegu zapustil bolnišnico, doma v Sloveniji čaka rehabilitacija. Če ne bo zapletov, bi moral biti do pričetka Dirke po Franciji 1. julija povsem nared. Vendar pa so z ekipo UAE Team Emirates nameravali na višinske priprave za nastop na Tour de France že sredi meseca maja, kar je sedaj postalo vprašljivo. Tudi če s Tadejevim zapestjem ne bo nepričakovanih zapletov, bodo start teh ključnih priprav najbrž morali zamakniti vsaj za nekaj dni.

Na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije novice o padcu Tadeja Pogačarja ne boste našli. Našli ne boste niti opisa katere od njegovih letošnjih zmag na ‘Severnih klasikah’, niti ne bosta našli zapisa o včerajšnjem pogumnem poskusu Jana Tratnika, niti o pripravah Primoža Rogliča za Dirko po Italiji, ki se začenja že 6. maja. Zadnja novica na spletni strani govori o BMX dirki v Ljubljani, pa tudi s te še ni niti sobotnih rezultatov…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.