Naslovnica Šport Pogačar po zmagi v Emiratih prihaja v Italijo

Pogačar po zmagi v Emiratih prihaja v Italijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski biciklistični as Tadej Pogačar je že na prvi etapni dirki v novi sezoni upravičil vlogo favorita in zmagal. Zmaga je bila za člana ekipe UAE Team Emirates toliko bolj pomembna, saj je šlo za domačo dirko moštva po Združenih arabskih emiratih.
Pogačar po zmagi v Emiratih prihaja v Italijo

Letos so v bogati arabski ekipi končno našli nekaj kakovostnih pomočnikov za Pogačarja (foto: FB UAE Team)

Kolesarska dirka po Združenih arabskih emiratih je bila letos na sporedu šele četrtič, že tretjič pa jo je dobil slovenski kolesar. Enako kot lani je bil zmagovalec Tadej Pogačar, medtem ko je prvo dirko leta 2019 dobil Primož Roglič. Vmes je leta 2020 zmagal Anglež Adam Yates, ki je bil tudi letos največji Pogačarjev tekmec v boju za skupno slavje na prvi daljši dirki sezone 2021.

Lanski zmagovalec Pogačar je bil tudi letos v vlogi favorita, a je moral za zmago močno pritisniti na plin na obeh gorskih etapah, oziroma pri strmem vzponu na Jebel Jais. Ob tem je že dokazal, da ima v nogah več moči kot Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers), ki se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom v skupni razvrstitvi. Sicer je preizkušnjo na arabskem soncu letos občasno zaznamoval tudi zelo močan veter.

»Upravičili smo vlogo favorita. To je naša domača dirka in to je bil naš cilj. Kar dobro smo bili pripravljeni in na koncu smo vse skupaj super izpeljali«, je po zmagi povedal Pogačar. Slednji je posebej pohvalil delo svoje ekipe, ki so jo pozimi končno  močno okrepili. Pogačar se sedaj seli v Italijo, kjer bo 6. marca nastopil na dirki ‘Strade Bianche’ v Toskani, sledila pa bo 6-dnevna preizkušnja med Tirenskim in Jadranskim morjem.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.