Naslovnica Gospodarstvo Podjetniški inkubator Kočevje se širi

Podjetniški inkubator Kočevje se širi

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je svoja vrata odprl nov objekt Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki se nahaja v hitro razvijajoči se gospodarski coni LIK. Investicija v vrednosti 1,7 milijona evrov je sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in s strani državnega proračuna.
Podjetniški inkubator Kočevje se širi

Delegacija MGRT in Občine Kočevje ob otvoritvi inkubatorja (foto: Vasja Marinč)

Z Občine Kočevje so poudarili, da je nov objekt Podjetniškega inkubatorja Kočevje pomembna pridobitev za lokalno gospodarstvo, saj zagotavlja nujno potrebne poslovne prostore za razvoj podjetij in inovacij, poleg tega pa bo pripomogle k rasti gospodarske cone LIK. Vse to pa bo na daljši rok prispevalo k ustvarjanju novih delovnih mest in manjšanju stopnje nezaposlenosti na Kočevskem.

»Cilj investicije, ki je v višini 1.34 milijonov evrov podprta s strani Evropske unije in države, in sicer iz Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike, je vsaj 6 podprtih podjetij do konca leta 2022 in vsaj 15 novo ustvarjenih delovnih mest v podprtih podjetjih. Hkrati pa tudi zagon in delovanje novih inovativnih podjetij ter omogočanje možnosti za izobraževanje in usposabljanje,« so sporočili z Občine Kočevje.

No inkubator se ponaša s približno 1600 kvadratnih metrov površin, ki obsegajo 6 proizvodnih prostorov, 7 pisarn, predavalnico, sejno sobo, laboratorij za nove tehnologije, računalnico ter kar 2 večji večnamenski dvorani. Kako nujna je bila potreba po tovrstnem objektu, se je pokazalo že z javnim pozivom za potencialne najemnike, saj so bili prostori takoj zapolnjeni.

Sicer bo nekaj podjetnikov ostalo tudi v prostorih Inkubatorja na prvotni lokaciji, skupno pa  v Podjetniškem inkubatorju Kočevje, ki je bil ustanovljen leta 2008, trenutno deluje 38 podjetij. Inkubator se je v zadnjih letih opazno razširil, delno tudi zato, ker se je v njegovo delovanje leta 2018 vključila tudi Ljudska univerza Kočevje. Kot je zrasel interes, tako je zrasla tudi potreba po novih prostorih.

»Odprtje nove stavbe sta pospremila državna sekretarja Ajda Cuderman in Andrej Čuš. Ob tej priložnosti so skupaj z županom dr. Vladimirjem Prebiličem obiskali tudi podjetja Yaskawa, Koles in Melamin, ki so v fazi priprav na nove investicije. Vodstvo občine je predstavilo tudi uspešen razvoj zelene turistične destinacije Kočevsko in načrte za ureditev Unesco območja pragozda Krokar,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.