Naslovnica Kronika Podaljšan nadzor meje in iskanje pogrešane osebe

Podaljšan nadzor meje in iskanje pogrešane osebe

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je v zadnjih dneh objavila več sporočil za javnost, med katerimi sta izstopali dve. Prva govori o iskanju izginule osebe v bližini Maribora, druga pa o novih podaljševanjih nadzora na notranjih mejah Republike Slovenije s Hrvaško in z Madžarsko.
Podaljšan nadzor meje in iskanje pogrešane osebe

Fotografija pogrešanega Boštjana Nipiča iz bližine Maribora (foto: policija.si)

S Policije so potrdili, da je bil začasni ponovni nadzor na slovenskih notranjih mejah pravkar podaljšan za 20 dni in sicer vse do 9. decembra 2023, kar je bilo določeno po 28. členu Zakonika o schengenskih mejah. Nato pa se že 22. decembra začenja novo, kar 6 mesecev dolgo obdobje začasnega ponovnega nadzora na notranjih mejah Slovenije s Hrvaško in z Madžarsko, kot je zapisano v 25. členu Zakonika o schengenskih mejah.

»Varnostna tveganja (vojna v Ukrajini, oboroženi konflikti na območju Bližnjega Vzhoda in nekaterih afriških območij, organizirani kriminal in terorizem, ogroženost zaradi terorizma v Republiki Sloveniji in regiji) še naprej ostajajo povečana. Predstavljajo resno grožnjo javnemu redu in notranji varnosti, za katero ni mogoče pričakovati, da bo prenehala v naslednjih nekaj mesecih.

Razvoj dogodkov v širši regiji je zelo dinamičen in nepredvidljiv, iz podatkov pristojnih služb pa je mogoče sklepati, da se varnostna situacija še vsaj pol leta ne bo spremenila in bo v tem času treba še naprej izvajati ukrepe za zagotavljanje varnosti,« je o tem podaljšanju pojasnila Policija. Glede na trenutno ‘luknjo’ v ponovnem nadzoru med 9. in 22. decembrom pa je moč pričakovati, da jo bodo kmalu odpravili z novim vladnim odlokom o podaljšanju.

Iz Maribora pa kljub iskalni akciji ni novic o izginulem Boštjanu Nipiču. Policisti Policijske postaje Maribor I so šele predvčerajšnjim objavili novico, da je že od 5. novembra pogrešan 38-letni Boštjan Nipič iz Zgornje Korene v občini Duplek. Na isti dan (v sredo, 15. novembra) so njegovi prijatelji, ki so se pred tem posvetovali tudi z vedeževalko, na tem območju sprožili večjo iskalno akcijo s poudarkom na iskanje okrog bližnjih vodnih virov.

Vendar pri tem iskanju doslej očitno še ni bilo rezultatov. Boštjan Nipič je sicer visok okoli 180 cm, je suhljate postave, ima krajše temno rjave lase, nosi pa tudi očala. Če bi kdorkoli vedel kaj vedel o njem, ali pa ga videl po njegovem izginotju 5. novembra, naj obvesti najbližjo policijsko postajo, pokliče na telefonsko številko 113, ali pa na številko anonimnega telefona Policije 080 1200.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.