Naslovnica Šport Po zmagi nad Švedi Goran Dragić razmišlja o EP in odhaja v Chicago

Po zmagi nad Švedi Goran Dragić razmišlja o EP in odhaja v Chicago

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska košarkarska reprezentanca se je od prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo poslovila s tesno, a zelo pomembno zmago nad Švedsko. Kapetan Goran Dragić je medtem našel nov klub v Chicagu, napovedal pa je tudi, da sedaj razmišlja tudi o nastopu na prihodnjem Evropskem prvenstvu.
Po zmagi nad Švedi Goran Dragić razmišlja o EP in odhaja v Chicago

Slovenska moška košarkarska reprezentanca pred pričetkom dvoboja na Švedskem (foto: FB KZS)

Zadnja tekma prvega dela kvalifikacij za prihodnje Svetovno prvenstvo je na koncu pripadla slovenskim košarkarjem, končni rezultat tekme Švedska : Slovenija je bil 81:84. Slovenija tega dvoboja ni odigrala najbolje, tako da so imeli Švedi v zadnji minuti dve možnosti za prevzem vodstva, a niso bili uspešni. Naša reprezentanca tako v drugi del kvalifikacij, ki bodo na vrsti konec avgusta, vstopa s štirimi zmagami in dvema porazoma.

Slovenija se bo v drugem delu pomerila še Nemčijo, Izraelom in Estonijo. Na svetovno prvenstvo se bodo iz Evrope uvrstile prva, druga in tretja izbrana vrsta iz vsake od štirih skupin drugega dela. Na tekmi proti Švedski naj bi se od slovenskega reprezentančnega dresa poslovil dolgoletni kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je prav na tej tekmi tudi prevzel prvo mesto na lestvici po številu doseženih točk za reprezentanco.

Po poročanju medijev pa naj bi Goran po koncu dvoboja priznal, da sicer v drugem delu kvalifikacij ne bo mogel igrati, vendar pa razmišlja o nastopu na evropskem prvenstvu. Letos bo Evropsko prvenstvo na sporedu od 1. do 18. septembra, skupaj pa ga bodo gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka. Ponoči po slovenskem času je starejši od bratov Dragić dobil tudi novega delodajalca in sicer bo naslednjo sezono Brooklyn Netse zamenjal za Chicago Bullse.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.