Naslovnica Šport Po olimpijskih sledijo paraolimpijske igre

Po olimpijskih sledijo paraolimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
V torek, 24. avgusta se v Tokiu po poletnih olimpijskih igrah pričenjajo še paraolimpijske igre, ki bodo trajale do 5. septembra. Slovenske barve bo zastopalo sedem reprezentantov, tudi to prireditev pa bo moč spremljati prek različnih medijskih kanalov RTV Slovenija – televizije, radia in spleta.
Sedem slovenskih paraolimpijskih samurajev (foto: Miha Kačič/RTV SLO)

Paraolimpijske igre, ki so seveda daleč najpomembnejši dogodek za paraolimpijske športnike, se bodo v Tokiu pričele v torek, 24. avgusta. Svečana otvoritev iger bo potekala med 13. in 16. uro po slovenskem času, slovenske barve pa bo zastopalo 7 športnikov – strelca Franček Gorazd Tiršek in Franc Pinter, atlet Henrik Plank, kolesar Anej Doplihar, plavalec Tim Žnidaršič Svenšek, namiznoteniški igralec Luka Trtnik ter lokostrelec Dejan Fabčič.

Prav slednji bo imel tudi to posebno čast, da bo tokrat slovenski zastavonoša. Sicer bo Fabčič v japonski prestolnici na paraolimpijskih igrah sodeloval že tretjič. Da bi bilo vse skupaj še precej bolj zanimivo, pa bo na igrah nastopil že v tretji športni panogi. Ker je zelo težko napovedovati kandidature za medalje, je bolje spomniti, da so slovenski paraolimpijci doslej osvojili že 49 medalj, od tega so jih 22 zbrali od osamosvojitve Slovenije.

Kot so zapisali v več sporočilih za javnost RTV Slovenija, bodo zaradi svoje vloge javnega servisa za vso prebivalstvo, kjer redno in sistematično spremljajo tudi paraolimpijski šport, kot vedno poskrbeli za primerno poročanje z iger. Na TV Slovenija bodo po prenosu svečane otvoritve iger vsak dan pripravil polurne dnevne povzetke, ki bodo na sporedu ob 21. uri na TV SLO 2 (razen v petek, 27. avgusta), ko bodo posnetki na sporedu že malce prej – ob 20.20.

V Tokiu bo slovenske nastope spremljala novinarka Antonija Ražen bo s snemalcem Vidom Izlakarjem, za radio Val 202 pa bo paraolimpijske igre v Tokiu na licu mesta spremljal novinar Marko Polak. Program Vala 2020 se bo prilagajal slovenskim nastopom, dnevno pa bodo na vrst tudi povzetki dogajanja v rednih športnih oddajah. Na spletu pa so pripravili tudi poseben portal rtvslo.si/paraoi2020, ki bo začel delovati že pojutrišnjem – v ponedeljek, 16. avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.