Naslovnica Trendi Po finalu V svojem ritmu prihajata Osvežilna fronta in Čist zares

Po finalu V svojem ritmu prihajata Osvežilna fronta in Čist zares

Avtor: Spletno Uredništvo

V ponedeljek, 12. februarja, bo RTV Slovenija ob koncu tretje sezone glasbeno-dokumentarne mladinske oddaje ‘V svojem ritmu’ ob 17.30 na TV SLO 1 oznanila zmagovalca vseh zmagovalcev celotne sezone. Teden dni kasneje, 19. februarja, pa bodo v istem ponedeljskovem terminu na sceni igralci, gostje in voditeljica oddaje ‘Osvežilna fronta’, ki bo na sporedu izmenično z novo vlogersko oddajo ‘Čist zares’.

čist zares

Ana in Rok bosta oddajo Čist zares na vlogerski način vodila vsak drugi ponedeljek (foto: SOJ RTV SLO/Žiga Stergar)

 

Serija spomladanskih novitet na RTV Slovenija se nadaljuje. Naslednja novost bo Osvežilna fronta, ki bo na vsti  šest izmeničnih ponedeljkov od 19. februarja dalje. Osvežilna fronta stopa v svojo drugo sezono, pestra oddaja s pogovori v studiu, prispevki s terena in z igranimi skeči, pa je namenjena generaciji srednješolcev. Zato so tudi teme izbrane in predstavljene tako, da so zanimive za ciljno občinstvo, zagotavljajo na RTV SLO.

Ustvarjalci se bodo lotili novih zanimivih tem (spanje, kletvice, influenserstvo, zaljubljenost, volilna pravica in kako poceni potovati) in jih ‘obdelali’ v številnih rubrikah. Deloma v voditeljičinih pogovorih z gosti (Kam pes taco moli, 10 neugodnih vprašanj in Mit ali resnica), deloma pa v skečih.

Informacije o novostih bodo še naprej zbirali v Sveži robi, v Žličkanju ostaja glavna tema ljubezen, ekstremno bodo raziskovali rubriki Ni zime za Eskime, v Retrolaverju se bodo čudili novim tehnologijam in komunicirali z gledalci, v Sektorju za kreativce bodo imeli glavno besedo mladi ustvarjalci z najrazličnejših področij, v Čist mal abšlesan bodo rdeča nit trendi, v Zbambuzlanijah in Epskem filmu bo vse dišalo po produkciji, televizijski in filmski, v rubriki Ambulanta pridejo na vrsto zdravstveni nasveti, vsakdanjih veščin se bodo učili v rubriki Ne klicat fotra, odkrivali pa bodo tudi Probleme prvega sveta.

Oddaja se seli tudi na Facebook in Snapchat ter prebira in odgovarja na odzive na spletnem naslovu osvezilna.fronta@rtvslo.si. Scenarije pripravljata Urška Mlakar in voditeljica Neža Prah Seničar, v igranih prizorih nastopajo Ajda Smrekar, Ajda Toman, Nina Sojar Košorok, Juš Milčinski, Peter Frankl, Rok Bohinc, Jan Kok in Miha Zabret, prispevke na terenu pripravljata Vid Sodnik in Žiga Regina, za režijo bosta poskrbeli Siena Krušič in Ema Muc.

Oddaja ‘Čist zares‘ pa bo na sporedu pet izmeničnih ponedeljkov od 26. februarja dalje. Čist zares postavlja izbrane srednješolce pred izziv. Tega si pravzaprav izberejo sami, projekt pa s pomočjo svojih prijateljev v določenem času, s pravo mero ustvarjalnosti, iznajdljivosti in entuziazma, ki nemalokrat preseneti celo njih same, tudi izpeljejo. Brez finančne pomoči ali pomoči staršev.

Tako na primer v dveh dneh nastanejo atraktivna modna revija iz rabljenih oblačil, escape room na temo Kitajske, trick shot film, gledališka predstava za otroke, katalog modnih pasjih dodatkov, prenosna skate rampain še marsikaj. Mladi mladim sporočajo, da se vse da in da je vse mogoče, če le imajo željo in voljo. Oddajo vlogersko povezujeta Ana Šega in Rok Gumzej, ki sta aktivna vlogerja mlajše generacije (njun vlog je Narokana).

Serija je nastala v sodelovanju s produkcijsko hišo ART 7 VIDEO, avtorja oddaje sta scenaristka Katarina Nikolov in režiser Aleš Žemlja. V spomladanskem terminu bodo predstavili prvo polovico oddaj, pet izzivov mladih (Kako bo uspela izdelava in promocija kataloga pasjih pripomočkov? Kako natreniraš in posnameš trick shot film? Kako postaviš sobo pobega? Ali je izvedljiva otroška predstava v lastni režiji od A do Ž? Kaj pa izdelava čisto prave skate rampe?), jeseni pa še preostale.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.