Naslovnica Šport Plezalne medalje še naprej kar dežujejo

Plezalne medalje še naprej kar dežujejo

Avtor: Spletno Uredništvo

Nista minila niti dva tedna, odkar smo nazadnje poročali o velikih športnih uspehih slovenskih plezalcev, ko lahko ‘ponovimo vajo’. Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju se jenamreč z mladinskega evropskega prvenstva domov vrnila s kar šestimi osvojenimi medaljami in z drugim mestom v pokalu narodov. V tem izjemnem kolektivnem uspehu malce odstopata zlati medalji Sare Čopar in Luke Potočarja. 

Nova poplava plezalnih medalj za Slovenijo na MEP v Rusiji – na fotografiji jih je kar osem (foto: Klemen Kejžar/PZS).

 

Slovenska mladinska plezalna reprezentanca je na mladinskem evropskem prvenstvu (MEP) v težavnostnem in hitrostnem plezanju, ki je potekalo v ruskem mestu Voronež, osvojila kar štiri medalje v težavnosti. Luka Potočar je postal zmagovalec prvenstva stare celine v kategoriji mladincev, Sara Čopar je bila srebrna in Liza Novak bronasta med starejšimi deklicami, medtem ko si je Lucija Tarkuš priplezala bron med kadetinjami.

“Končno se mi je poklopilo – potem ko sem bil na lanskem prvenstvu v Imstu drugi v težavnosti, sem vendarle postal mladinski evropski prvak,” je bil zadovoljen 17-letni Jeseničan Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica). Še bolj je bila zaradi osvojenih medalj srečna 14-letna Laščanka Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica): “Stena mi je bila všeč, ker je bila zelo previsna, oprimki so bili dobri, gibi zanimivi, smeri pa ob močni konkurenci ravno prav težke. 

Ponosna sem, da sem letos dvakrat postala mladinska prvakinja. Še sebe sem malo presenetila, a hkrati pokazala, da uspeh na svetovnem prvenstvu ni bil naključje, ampak sem si oba naslova res zaslužila, saj sem trdo delala za to.” Ker je ta tekma skupaj s septembrskim MEP v balvanskem plezanju (slednje je potekalo v južnotirolskem Brixnu, oz. po italijansko Bressanoneju) štela tudi za kombinacijo, so sedaj v Rusiji podelili še dodatne medalje.

Tako je zlato je med starejšimi deklicami osvojila Sara Čop, medtem ko je mladinec Žiga Zajc osvojil srebrno kolajno. Slovenija je osvojila tudi drugo mesto v Pokalu narodov. Ob koncu za slovensko plezanje neverjetne sezone pa so v Voronežu podelili še odličja za skupni seštevek mladinskega evropskega pokala v težavnosti. Seveda brez slovenskih stopničk tudi v tej konkurenci ni šlo – Jaka Jaki in Luka Jerman sta pristala na drugem oz. tretjem mestu. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.