Naslovnica Šport Piran gre na svetovno prvenstvo v košarki

Piran gre na svetovno prvenstvo v košarki

Avtor: Spletno Uredništvo

Z razpletom četrtega turnirja v košarki 3×3 ali ulični košarki, kot ji pravijo, je postala znana tudi zasedba slovenskih reprezentanc za letošnje svetovno prvenstvo in tudi za evropske igre, ki bodo potekale istočasno. 

Postava Pirana, ki jo junija čaka pot v Amsterdam (foto:kzs.si) 

 

Včeraj je bil v športni dvorani Baza na sporedu četrti turnir za izbor slovenske članske reprezentance v košarki 3×3 za leto 2019. Udeležilo se ga je šest povabljenih ekip. Najzanimivejši je bil polfinalni dvoboj med Piranom in Kranjem, ki so ga z 21:18 dobil Pirančani, predvsem po odlični igri v drugem delu tekme. V finalni tekmi je nato moštvo Vnanjih Goric premagalo Piran 19:16. 

Skupni zmagovalec te mini-lige je vseeno postala ekipa Pirana, ki je prehitela Kranj in tretjeuvrščene Vnanje Gorice. Piranski košarkarji bodo tako Slovenijo zastopali na svetovnem prvenstvu v nizozemskem Amsterdamu, ki bo na sporedu od 18. do 23. junija letos. Drugouvrščena ekipa Kranja pa bo kot reprezentanca Slovenije nastopila na Evropskih igrah v Minsku od 21. do 24. junija.

S Košarkarske zveze Slovenije Malce so spomnili še na nenavadno dejstvo, da bodo svetovno prvenstvo in Evropske igre letos na sporedu v istem vikendu, zato bo imela Slovenija prvič v zgodovini istočasno kar dve različni reprezentanci v isti kategoriji na uradnih tekmovanjih. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.