Naslovnica Slovenija Petek bo dan za letošnji Salon štajerskih mladih vin Pubec

Petek bo dan za letošnji Salon štajerskih mladih vin Pubec

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihaja mesec november, ki je med drugim tudi mesec največjega neuradnega slovenskega praznika – Martinovanja. Ta praznik posebej intenzivno proslavljajo na Štajerskem, zato so v Mariboru tudi že napovedali pričetek 7. Salona mladih vin Pubec.
Petek bo dan za letošnji Salon štajerskih mladih vin Pubec

Nekatere od najmanj 18 zvezd letošnjega Salona štajerskih mladih vin (foto: FB Pubec)

Letošnji ‘Salon štajerskih mladih vin Pubec’ bo že sedmi po vrsti in bo v Mariboru tokrat potekal v petek, 4. novembra, od 17. ure dalje. Po lanski zamenjavi prizorišča, ki je v preteklosti gostilo prireditev, bo Pubec 2022 tudi letos potekal v samem središču mesta – na arkadah mariborskega gradu. Salon mladih vin in celoten projekt Pubec so že minuli četrtek predstavili na zagotovo najbolj primernem mestu – v mariborski Hiši Stare trte.

Projekt Pubec – Štajersko mlado vino je sicer kot blagovna znamka posvečen skupni promociji štajerskih vinarjev, promociji mladega vina (mošta) ter promociji Štajerske kot osrednje destinacije za mlada vina. Tudi letos je v projekt Pubec združena pisana druščina štajerskih vinarjev, med katerimi so tako največje vinske kleti, kot tudi manjši oziroma družinski pridelovalci vin.

»Pubeci 2022 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vina Jaunik, Vino Krajnc, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber,« so pojasnili organizatorji, ki za salon pripravili tudi okusno štajersko kulinariko ter skupino Okustični za primerno glasbeno kuliso.

Kako priljubljen dogodek je postal salon pokušine štajerskega mošta, najbolje priča dejstvo, da so vstopnice namreč na prodaj v Hiši stare trte, v TIC Maribor in na vseh prodajnih mestih Eventim – Pubec je torej lahko enači z največjimi vrhunskimi dogodki s področja glasbe (kulture) in športa v državi. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.