Naslovnica Šport Pari pokalnega četrtfinala so znani, datumi pa še ne

Pari pokalnega četrtfinala so znani, datumi pa še ne

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska zveza Slovenije je objavila, kako se je razplet žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov Pokala Spar. Datumi četrtfinalnih tekem bodo določeni naknadno, upoštevajoč koledar ostalih tekmovanj, v katerih nastopajo udeleženci četrtfinala. Zaključni turnir najboljših štirih moštev pa bo predvidoma odigran v četrtek in petek – 17. in 18. februarja 2022. Že sedaj je jasno, da se tokrat Olimpija in Krka ne moreta srečati v finalu.
Prizor z dvoboja Helios Suns : Krka s prejšnje tekmovalne sezone (foto: FB KZS)

Slovenski košarkarski pokal, ki se po osrednjem pokrovitelju imenuje Pokal Spar, je na vrsti že 21. sezono. Po uvodnih krogih tekmovanja je sedaj v boju za prestižni pokal ostalo le še osem ekip. Zlatorog Laško, Šentjur, Nutrispoint Ilirija in Ježica so se v četrtfinalne dvoboje uvrstili prek zmag v uvodnem delu tekmovanja, Cedevita Olimpija, Krka, Helios Suns in Rogaška pa so bili neposredno uvrščeni v četrtfinale.

Tokrat je žreb, ki je potekal na sedežu Košarkarske zveze Slovenije (KZS), odločil, da se bo v četrtfinalu moštvo Zlatoroga doma v Laškem pomerilo s Cedevito Olimpijo, Šentjur bo dobil obisk novomeške Krke, ljubljanska Ježica bo gostila domžalsko moštvo Helios Suns, v zadnjem četrtfinalnem paru tekmovanja za moški košarkarski pokal Slovenije pa bosta moči merila Nutrispoint Ilirija in Rogaška.

Datumi četrtfinalnih tekem bodo določeni kasneje, kar je malce neobičajno, a v korona-časih ne preveč presenetljivo. Nekateri od četrtfinalistov imajo namreč obveznosti v mednarodnih tekmovanjih, kjer lahko zaradi številnih različnih zdravstveno-preventivnih vzrokov pride do sprememb terminov in do odigravanja zaostalih tekem. Jasno je le, da bodo morali četrtfinalen dvoboje o sedanjem scenariju odigrati vsaj do 10. februarja.

Zaključni turnir najboljših štirih moštev Pokala Spar naj bi bil namreč odigran 17. in 18. februarja 2022, zato bi morali vsaj teden dni prej vedeti, kdo se je uvrstil med najboljše 4. Že sedaj pa je jasno, da se tokrat Olimpija in Krka ne moreta srečati v finalu, ampak kvečjemuv polfinalu. Prvi polfinalni par bo namreč sestavljena iz zmagovalca četrtfinalnega para A in zmagovalca para B, v drugem polfinalu pa bosta zaigrala zmagovalec para C in para D.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.