Naslovnica Slovenija Osebnost Primorske 2021 je koprski župnik Primož Krečič

Osebnost Primorske 2021 je koprski župnik Primož Krečič

Avtor: Spletno Uredništvo
Radio Koper, TV Koper – Capodistria, časopisna hiša Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo Julijsko krajino in časopis Primorski dnevnik in so sedemnajstič zapored razglasili Osebnost Primorske. Ta laskavi naziv je letos prejel koprski župnik Primož Krečič, ki ima največ zaslug za uspešno izpeljan projekt postavitve novih orgel v koprsko stolnico.
Osebnost Primorske 2021 je koprski župnik Primož Krečič

Župnik Primož Krečič med radijskima voditeljima Iztokom Novakom in Mairim Cheber (foto: RTV SLO/Alan Radin)

Primorske medijske hiše z obeh strani slovensko-italijanske meje so tudi letos razglasile ‘Osebnost Primorske v letu 2021’. Izbor, ki ga skupaj pripravljajo Radio Koper, TV Koper – Capodistria, časopisna hiša Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo Julijsko krajino in tržaški časopis Primorski dnevnik, so tudi letos na koncu odločili bralci, poslušalci in gledalci omenjenih medijev, ki so glasovali za deset nominirancev.

Na koncu je največ glasov malce presenetljivo, vendar povsem zasluženo, prejel prizadevni koprski župnik Primož Krečič. »Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta, orgel znamenite züriške dvorane Tonhalle.

Ni se ustrašil tveganja, nepredstavljivih stroškov, niti nasprotujočih si mnenj. Okrog sebe je zbral somišljenike, sodelavce in vse, ki so lahko kakorkoli prispevali k uresničitvi cilja. Danes na izjemno estetsko in slogovno prefinjeno obnovljenem koru stoji veličastna kraljica instrumentov – pridobitev ne le za Koper, temveč tudi za širšo slovensko in tujo kulturno javnost,« so pojasnili v sporočilu za javnost Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Zaključna razglasitev je bila tudi letos zaradi ‘korona-razmer’ izpeljana v obliki radijsko-televizijske oddaje, ki je potekala iz sveže prenovljenega studia Hendrix v poslopju Radia Koper, prejemniku prestižnega naziva ‘Osebnost Primorske 2021’ pa so podelili tudi posebno nagrado Zlato jabolko, sicer delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.