Naslovnica Šport Olimpija proti Lillu, Slovanu iz Bratislave in ferskemu Klasviku

Olimpija proti Lillu, Slovanu iz Bratislave in ferskemu Klasviku

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bil na vrsti žreb skupinskega dela nogometne Lige prvakov, danes pa še žreb skupinskega dela Konferenčne lige, kjer bo nastopal edini preostali slovenski predstavnik v nogometni Evropi. Olimpija je za nasprotnike dobila francoski Lille, slovaški Slovan iz Bratislave in debitanta v evropskih tekmovanjih – moštvo Klasvika s Ferskih otokov.
Olimpija proti Lillu, Slovanu iz Bratislave in ferskemu Klasviku

Prizor z zadnje domače tekme Olimpije proti azerbajdžanskemu Qarabagu (foto: FB NK Olimpija Ljubljana)

Žreb skupinskega dela nogometne Lige prvakov je včeraj kot običajno postregel z zanimivim razpletom. Najbolj zanimiva se zdi skupina F, kjer so pristali bogati francoski PSG, vedno atraktivna nemška Borussia iz Dortmunda, nepredvidljivi italijanski Milan in angleški Newcastle, ki je po prihodu novih lastnikov dobil izjemno motivacijo in je močno željan kakšnega večjega uspeha.

Za slovenske ljubitelje nogometa bo najbolj zanimiva skupina G, v kateri so zadnji zmagovalec Lige prvakov Manchester City, RB Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom, beograjska Crvena zvezda in švicarski Young Boys. Sicer se večina skupin zdi še bolj izenačenih kot v preteklosti – npr. v skupini E so Atletico Madrid slovenskega asa Jana Oblaka ter ekipe Feyenoorda, Lazia in Celtica, ki so na domačem igrišču težko premagljiva.

Po izpadu Celjanov v 4. krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo in izpadu Olimpije v 4. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo bodo Ljubljančani vseeno edini slovenski predstavnik v nogometni Evropi to jesen in sicer jih čakajo nastopi v skupinskem delu Konferenčne lige. Danes je bil opravljen tudi žreb za to tekmovanje in sicer bo Olimpija nastopala v skupini A, v kateri so pristali še francoski Lille, slovaški Slovan iz Bratislave in debitant Klasvik s Ferskih otokov.

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.