Naslovnica Šport Olimpija kot običajno pričenja prvoligaško nogometno pomlad

Olimpija kot običajno pričenja prvoligaško nogometno pomlad

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se z zaostalo tekmo 17. kroga spet pričenja tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi. Ob 17.30 se bosta pomerili Olimpija in Mura, tekme prvega spomladanskega kroga pa bodo sledile konec tedna. V nedeljo bo že na vrsti tudi večni derbi med Ljubljančani in Mariborčani.
Olimpija kot običajno pričenja prvoligaško nogometno pomlad

Aktualni državni prvaki Mure se jutri vračajo na Stožice izjemno motivirani (foto: FB Mura)

Ljubljanski Olimpiji se izjemno pogosto dogaja, da spomladanski del domačega nogometnega prvenstva pričenja nekaj dni pred ostalimi klubi. Ljubljančani imajo to smolo, da prav njim v zadnjih krogih jesenskega dela sezone odpadejo tekme. Ponavadi gre za zasnežena ali poplavljena igrišča, lani pa je v njihovem taboru prav na dan tekme z Muro zbolelo toliko igralcev, da so dvoboj v zadnjem hipu  prestavili.

To je v taboru aktualnih državnih prvakov iz Murske Sobote povzročilo veliko ogorčenja, saj je črno-bela ekipa medtem že odpotovala v prestolnico in je kljub drugačnim zagotovilom nazadnje izvedela, da tekme sploh ne bo. Zaradi tega bo jutri ob 17.30 na Stožicah moštvo Mure še posebej motivirano, da v drugem poskusu premaga Olimpijo. Poleg tega je Mura na lestvici z 29 točkami le dve točki za ljubljansko ekipo in mora na vsak način zmagati, če se želi še vmešati v boj za vrh.

Na prvem mestu lestvice je namreč vodilni Maribor prezimil z 39 točkami, drugouvrščeni Koper jih ima 38, med tretjo Olimpijo in petouvrščeno Muro pa je vmes tudi ljubljanski Bravo s 30 točkami. Tudi Olimpija pa bo seveda jutri proti moštvu iz Murske Sobote igrala na zmago, saj nujno potrebuje točke.  Olimpija se lahko namreč lahko v naslednjih 10 dneh na hitro povzpne  kar na sam vrh lestvice.

V nedeljo bo namreč v dvoboju 21. kroga (kot že običajno za prvi spomladanski krog) zelenobela ekipa ob 17. 30 na stožiškem stadionu gostila prav vodilni Maribor, nato pa jo v četrtek 17. februarja čaka še druga zaostala, oz. preložena jesenska tekma proti Domžalam.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.