Naslovnica Šport Odpovedali so Eurofest, pripravljajo pa drug turnir

Odpovedali so Eurofest, pripravljajo pa drug turnir

Avtor: Spletno Uredništvo

Odpovedali so Eurofest, pripravljajo pa drug turnir

Julija množice mladih rokometašev ne bo na spregled, konec avgusta pa morda le pridejo (foto: PR Eurofest Office)

Organizatorji Evropskega rokometnega festivala EUROFEST so pravkar sporočili, da bodo že drugo leto zapored prisiljeni odpovedati to športno prireditev. Največji mednarodni rokometni dogodek v Sloveniji bi sicer moral po prvotnih načrtih letos v Kopru potekati od 2. do 7. julija. Vendar pa kljub sproščanju proti-koronskih omejevalnih ukrepov v Sloveniji, pri nas in v tujini še naprej ostajajo številni pomisleki glede udeležbe na množičnih tekmovanjih.

Seveda pa poleg zdravstvenih zadržkov obstajajo tudi številni logistični zapleti, ki bi še dodatno otežili življenje vsem sodelujočim, tako da je sledilo tisto neizogibno. »Dragi rokometni prijatelji, ne glede na ves vložen trud v letošnjem letu in kljub umirjanju epidemije, ter rahljanju zaščitnih ukrepov, organizatorjem 29. Evropskega rokometnega festivala – EUROFEST, ni uspelo privabiti k sodelovanju zadostnega števila ekip,« so oznanili organizatorji festivala.

Sicer je Eurofest še leta 2019 gostil 200 ekip z več kot 3.000 udeleženci iz celega sveta. Kljub odpovedi največjega mednarodnega rokometnega turnirja na slovenskih tleh pa so se organizatorji vseeno odločili, da avgusta izpeljejo ‘8. KOPER HANDBALL CUP’.

Gre za malce manjši turnir, ki je bil prvotno načrtovan za čas velikonočnih praznikov, po novem pa naj bi potekal od 21. do 25. avgusta. Ta turnir naj bi klubom služil za pripravo na novo tekmovalno sezono, nanj pa so vabljene dekliške in fantovske ekipe z rokometaši in rokometašicami od 9. do 17. leta starosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.