Naslovnica Šport Odmevi na žreb skupin za letošnje nogometno SP v Katarju

Odmevi na žreb skupin za letošnje nogometno SP v Katarju

Avtor: Spletno Uredništvo
Po svetu se še vedno vrstijo odmevi na razplet žreba skupin za svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo med 21. novembrom in 18. decembrom gostil Katar. Vseh osem skupin se zdi izenačenih, kot najbrž še nikoli. Vseeno malce izstopa nekaj zanimivih kombinacij – tako sta se v skupini E skupaj znašli Nemčija in Španija, Hrvaška je končala v skupini F z Belgijo, Srbija je pristala v skupini G z nosilko Brazilijo, drugič v zgodovini pa sta se v isti skupini znašli reprezentanci Irana in ZDA.
Odmevi na žreb skupin za letošnje nogometno SP v Katarju

Tribune bodo na SP najbrž precej bolj polne, kot na zadnji tekmi med Katarjem in Slovenijo (foto: FB QFA)

Po vsem svetu se vrstijo komentarji, debate in najrazličnejši odmevi ljubiteljev nogometa glede včerajšnjega razplet žreba skupin za svetovno prvenstvo, ki bo med 21. novembrom in 18. decembrom potekalo v Katarju. Sicer bo letošnje za najbolj kontroverzno svetovno prvenstvo doslej, saj so bile izrečene številne kritike glede načina določitve gostitelja, glede lokacije same, glede termina in glede delovne sile, ki je (do)gradila prizorišča.

Kljub vsem zadržkom gre nogometni šov naprej, včerajšnji žreb pa je ponudil veliko tem za razpravo. Vseh osem skupin s po štirimi ekipami, ki tvorijo skupinski del svetovnega prvenstva, se namreč zdi izenačenih, kot najbrž še nikoli. Na uvodni tekmi prvenstva turnirja se bo sicer gostitelj Katar pomeril z Ekvadorjem, ta prvi dvoboj pa bo odigran na stadionu Al Bajt v mestu Al Khor 21. novembra.

Skupina A: Katar, Ekvador, Senegal, Nizozemska

Skupina B: Anglija, Iran, ZDA, (Wales/Škotska/Ukrajina)

Skupina C: Argentina, Savdska Arabija, Mehika, Poljska

Skupina D: Francija, Danska, Tunizija, (Peru/Avstralija/ZAE)

Skupina E: Španija, Nemčija, Japonska, (Kostarika/Nova Zelandija)

Skupina F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvaška

Skupina G: Brazilija, Srbija, Švica, Kamerun

Skupina H: Portugalska, Gana, Urugvaj, Južna Koreja

Obeta se torej vrsta zanimivih dvobojev. V skupini E se bosta pomerili velesili Nemčija in Španija, Srbija je pristala v skupini G z nosilko Brazilijo, drugouvrščena in tretjeuvrščena ekipa z zadnjega Hrvaška in Belgija sta pristali v skupini F, drugič v zgodovini svetovnih prvenstev pa sta se v isti skupini (B) znašli reprezentanci Irana in ZDA. V tej skupini še ni znan četrti udeleženec, saj morajo Ukrajina, Wales in Škotska še odigrati kvalifikacijske tekme.

Podobno bodo aktualni svetovni prvaki Francozi z zanimanjem čakali razplet dodatnih kvalifikacij za zadnje mesto v skupini D, saj gre za obračun reprezentanc s treh različnih kontinentov – Avstralija, Peru in Združeni Arabski Emirati, za zadnje mesto v skupini E pa se bosta pomerili Kostarika in Nova Zelandija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.