Naslovnica Šport Odbojkarice za EP, odbojkarji med svetovno smetano

Odbojkarice za EP, odbojkarji med svetovno smetano

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca danes v Latviji pričenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, moška izbrana vrsta pa se že od začetka tedna pripravlja na zgodovinski nastop v Ligi narodov, kjer naše konec meseca v Riminiju prvič čaka smetana svetovne odbojke.
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca tik pred kvalifikacijami za EP (foto: OZS)

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 16. uri v olimpijskem centru v Daugavpilsu, latvijskem mestu v neposredni bližini tromeje z Belorusijo in Litvo, pričela nastope na evropsko prvenstvo. Za začetek se bodo slovenske odbojkarice pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, jutri in pojutrišnjem pa bosta sledila še obračuna z Latvijo in Češko. Nato bo drugi kvalifikacijski turnir že od 13. maja dalje potekal v Zenici.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca pa bo 28. maja v italijanskem turističnem središču Riminiju prvič v zgodovini zaigrala v elitni Ligi narodov (VNL). Prvi tekmeci naše izbrane vrste bodo evropski Srbi, zatem se bodo varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija pomerili z domačini Italijani in svetovnimi prvaki Poljaki. V drugem ciklusu se bodo naši nato srečali z Nizozemsko, Argentino in Nemčijo.

V tretjem delu tekmovanja sledijo tekme z Kanado, Francijo in Rusijo, v četrtem dvoboji z Brazilijo, Avstralijo in Iranom, za konec pa še z Američani, Japonci in Bolgari. V Riminiju bo tako vsaka reprezentanca v petih ciklih, med katerimi bodo tridnevni premori, od 28. maja do 23. junija odigrala kar petnajst tekem. Na koncu pa se bodo najboljše 4 reprezentance pomerile še za skupnega zmagovalca lige.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.